Veni, Vidić, Vučić 1

I da se poveruje da mu ima spasa, da postoji neka zdrava supstanca na koju se može kalemiti nešto dobro, moderno, neukaljano…

Ali, ne lezi vraže, u srpskom fudbalu osim onih burazerskih „nepisanih“ vladaju izgleda još samo Marfijevi zakoni, pa će još jednom biti iskorišćena mogućnost da stvari krenu naopako.

U velikom broju „otvorenih pisama“i „javnih obraćanja“ bivših i nsadašnjih fudbalera i uopšte loptaških poslanika posebno mesto zauzelo je istupanje Nemanje Matića, „do juče“ reprezentativca, aktivnog igrača Mančester Junajteda.

On je eksplicitno za novog šefa FSS-a kandidovao Nemanju Vidića (koji se kritički oglasio par dana ranije), naglašavajući da će on preporoditi naš fudbal, kao veliko igračko ime biti nesumnjivi autoritet i pred FIFA i UEFA, ali i svim sadašnjim i budućim reprezentativcima.

I sve učiniti za dobrobit, srpskog fudbala, naravno.

A onda na kraju „Marfijevski obrt“- Matić apeluje na predsednika Vučića da ubedi Vidića da se prihvati funkcije.

Da zanemarimo sada formalno-pravni aspekt ove priče, jer postoji kakva-takva procedura za izbor predsednika Saveza, bez obzira što je sve to urušena fasada.

Ali zašto to Matić misli da Vidić ne želi tu funkciju, ili makar da je ne bi prihvatio ukoliko mu je lično Vučić ne ponudi.

Da li to on opravdano sumnja da bez Vučićevog befela ovde ne može biti izabran ni ekonom reprezentacije, a kamoli predsednik FSS-a, ili smatra da je bilo kakva „promena“ nemoguća bez aminovanja iz pomenutog kabineta.

Ili zapravo između redova potvrđuje ono što je na kraju i suština cele ove furtutme navodnog spašavanja srpskog fudbala: iza svega stoji spasilac opšte prakse, u kampanji će ključno biti njegovo ime, a ma ko da bude izabran znaće, kao i cela nacija, da ga je tu postavio Vučić lično.

I tako će se i ponašati, naravno.

Nije da Matić ne zna da je i Kokezu na čelo FSS-a postavio Vučić, a da ovaj za to nije imao ama baš nikakve kvalifikacije, poznato je i Matiću i svima koji se ovih dana prave naknadno pametni da su i svi oko Kokeze ispali iz njegovog kadrovskog teftera, i funskcioneri, i selektori, i portparoli, pa ako hoćete i- kapiteni.

I da se sve vreme znalo koji igrači moraju da igraju jer su menadžerski više nego podobni, i da je od FSS-a napravljena „sekta“ iz koje ka spolja nema pravih informacija.

I još mnogo toga što potvrđuje da se u našem fudbalu dešavaju sve loše stvari koje se mogu desiti, i još neke.

I zato kovanica iz naslova ne može biti pobednička, „Vučić, Vidić, već viđeno“ mnogo bi više odgovaralo.

S tim da umesto Vidića tu možete upisati i nekom drugo prezime.