Ako ste voleli seriju „Succession”, imamo nekoliko predloga za vas 1Fotografija: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Serija „Succession” za četiri sezone prikazivanja stekla je veliki broj obožavalaca. Sada kada je ova priča zaokružena, ljubitelji žanra tragaju za novim predlozima za gledanje. Kako piše City Magazine, čak sedam serija na sličnu temu ima potencijal da vam privuče pažnju.

Industry

Isto HBO, isto nadmetanje za novac i uspeh, samo je ovde okruženje nešto drugačije. Pratimo sveže diplomirane mlade ljude koji započinju karijere u investicionoj banci u Londonu. Ovde ćete puno toga naučiti o tržištu akcija i kako sve to deluje iznutra.

Billions

Mnogi su još od samog početka upoređivali Billions i Succession, čak je i Brajan Koks imao komentare na račun trajanja ove serije koja će uskoro ući u sedmu sezonu. I ovde je radnja donekle inspirisana stvarnim događajima, samo što ovde pratimo menadžera jednog fonda koji bogatstvo stiče i malo van zakona, dok ga juri državni tužilac koji ne želi da se zaustavi.

Ozark

Ako volite Succession, postoji šansa da se već gledali Ozark jer, iako je tema drugačija, osećaj tokom gledanja je ipak donekle sličan. Serija prati bračni par koji se seli na drugu stranu zemlje kako bi počeli da se bave pranjem novca. Ovde ima mnogo više kriminalnih aktivnosti i mnogo manje humora, ali ne manjka odlične glume.

Yellowstone

Porodična drama i posedi su tu, samo što je okruženje nacionalni park, a komšije su članovi rezervata, tako da sve više ide na vestern vodenicu. Porodica Daton vodi veliki stočni ranč koji se graniči sa Nacionalnim parkom Jeloustoun i ovde svi imaju problema sa svim, a scenario vredi pohvaliti.

The Newsroom

Ime Aron Sorkin je dovoljna garancija kvaliteta, a on je u ovoj drami i više nego očigledan. U izmišljenoj televizijskoj kući, pratimo kombinaciju ličnih drama, korporacijskih problema i mnogih nezaboravnih scena koje mogu podsetiti na trenutke iz serije Succession (ali i na The Morning Show, za koji vam preporučujemo isključivo prvu sezonu).

Veep

Serija jeste ostavljala jači utisak dok je bila aktuelna, ali ni sada nije izgubila relevantnost. U pitanju je politička satira koja na kraju kroz humor prikazuje čistu istinu o svim prljavštinama u američkoj politici i novinskim kućama. Džulija Luj Drajfus je šest puta zaredom dobila Emi za svoju ulogu predsednice, te je to razlog više da pogledate ovu seriju.

The Sopranos

Već odavno svi upoređujemo Succession sa ovom serijom, a činjenica je da je u svoje vreme smatrana nečim revolucionarnim na televiziji. Verovatno već svi znate da je u pitanju drama o životu mafijaškog bosa kog sagledavamo iz nešto drugačijeg, ličnog ugla i sa kojim čak počinjemo u jednom trenutku i da saosećamo, ali sada je kranje vreme da je zapravo i pogledate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari