petkom u novosadskoj ART klinici (urednik Petar Protić), večeras od 20.30 sati: „Avijatičareva žena/La femme de l’aviateur“ (1981) Erika Romera sa Mari Rivijerom u glavnoj ulozi, u ciklusu „Eurosin“.
BELEF 08 – STREET ART, projekat u okviru vizuelnog programa, umesto najavljenog jučerašnjeg termina, biće realizovan danas u 10 ujutru na Trgu Nikole Pašića.

petkom u novosadskoj ART klinici (urednik Petar Protić), večeras od 20.30 sati: „Avijatičareva žena/La femme de l’aviateur“ (1981) Erika Romera sa Mari Rivijerom u glavnoj ulozi, u ciklusu „Eurosin“.
BELEF 08 – STREET ART, projekat u okviru vizuelnog programa, umesto najavljenog jučerašnjeg termina, biće realizovan danas u 10 ujutru na Trgu Nikole Pašića. Muzičko-scenski hepening – ČARNIN POJ, koji realizuje ansambl romske populacije, premijerno 25. jula od 18 sati na Kalenić pijaci, na stanici autobusa 26 prema bazenima, potom u autobus ulaze izvođači i publika, kao i oni koje žele da iskoriste prevoz do poslednje stanice 26, a odatle to je vanredna linija prema Delta sitiju gde će se u holu na ulazu odvijati drugi deo hepeninga koji počinje u 19.30. Projekat je pripreman dve godine, u njemu učestvuje 20 ljudi – Roma iz Zaječara, koji u ovom gradu žive „normalno“, odnosno, ne žive u getu. Oni se ni profesionalno ni amaterski ne bave pevanjem, raspon godina je od 16 do 65, različitih su socijalnih i obrazovnih struktura. U autobusu, oni će pevati romske pesme u izvornim aranžmanima, a u drugom delu na matrice benda iz Sijetla Kultur Shock, koji izvodi balkanske izvorne pesme u hard kor aranžmanima, neobični romski Teški hor izvešće ostatak repertoara. Matrice su dobili od producenta Kultur Shock, inače, basiste grupe Faith No More. Teškim horom diriguje Nada Malenović, poznta kao stalni dirigent horova Pikoli i Hor devojaka iz Zaječara, višestruko nagrađivanih u svetu. Naziv performansa na romskom glasi „Te zagrlil i vov man taj bahtale te avav“, reditelj je Petar Pejaković iz Crne Gore, za produkcija je bio zadužen KULTURMOBIL. Paralelno sa predstavom sinima se i dokumantrani film o Teškom horu u režiji Dragana Nikolića. Repriza predstave je 26. jula.
PHAROAH SANDERS (SAD) – u okviru BELEF 08, večeras od 21 sat, ali zbog vremenskih uslova, umesto u dvorištu kapetan Mišinog zdanja, koncert se održava na splavu KOLOS, ispod Brankovog mosta, s novobeogradske strane. Predgrupa je Dvojac bez kormilara.
LETO NA KEJU 2008 – pod pokroviteljstvom i u organizaciji GO Zemun, treću godinu na Letnjoj pozornici kod restorana Venecija, prateći program Festivala monodrame i pantomime. Manifestacija se realizuje četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom u predvečerje, do 31. avgusta. Večeras od 19.30 književno veče kluba PTT „Đoka Pavlović“ + koncert Marko Kojadinović (frula).
INDIE-GO! – veče alternativne gitarske i indie-pop muzike na otvorenom, večeras od 22 do ranih jutarnjih sati u kafeu Beogradski pobednik (Dexter & Limago sa probranom alternativnom gitarskom i indie-pop muzikom).
BEOGRADSKI PAB BROD – večeras od 20 sati Loša muzika za loše ljude(garažni pank rok u svim oblicima i iz svih epoha…)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari