Bacači prstiju premijerno 2. aprila 1

Predstava Bacači prstiju, koju je po tekstu Ive Brdar režirao Bojan Đorđev, premijerno će u Šabačkom pozorištu biti izvedena 2. aprila.

Ova produkcija zajednički je projekat ŠP i Sterijinog pozorja, koje je autorki komada dodelilo prvu nagradu na prošlogodišnjem konkursu za najbolji savremeni dramski tekst.

Da je žiri na konkursu Sterijinog pozorja doneo dobru odluku, potvrdila je i međunarodna pozorišna zajednica, pa su Bacači prstiju nagrađeni i u Nemačkoj, pozorišnim priznanjem Bracke Berlin pod pokroviteljstvom Herte Miler. Nedugo zatim, usledila je i praizvedba u Štutgartu, a potom i izvođenje u njujorškom pozorištu Cherry Arts. Kao radio-drama, komad je snimljen i emitovan na stanici FFP u Parizu, a predstava u ŠP biće prva izvedba Bacača prstiju na originalnom jeziku.

Berlin- Štutgart-NJujork-Pariz-Šabac… Svetski put ovog komada manje je neobičan ako se u vidu ima činjenica da su Bacači prstiju svoje putovanje počeli u Šapcu, na festivalu Pozorišno proleće, gde je ovaj komad imao svoje prvo javno čitanje. Bio je to početak saradnje Sterijinog pozorja i šabačkog ansambla, kome je pripala čast da odigra ovaj komad Ive Brdar.

Glavne uloge tumače mlade glumice Kristina Pajkić i Ivana Terzić, a zajedno s njima ovu predstavu voze Aneta Tomašević, Strahinja Barović, Vladimir Milojević, Slobodan Petranović i Čarni Đerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari