Pobednik Berlinskog filmskog festivala, ostvarenje „Nader And Simin, A Separation“ (Nader i Simin – razvod) iranskog reditelja Ašgara Farhadija, otkupljen je za domaću distribuciju, a otkupljena su i prava na distribuciju ostalih filmova koji su nagrađeni najvažnijim priznanjima na ovom prestižnom festivalu.


Distributerska kuća MCF MegaCom Film kupila je prava za distribuciju Farhadijevog filma kome je, osim Zlatnog medveda, uručene i Srebrni medved za najbolju žensku i mušku glumačku ekipu. Među otkupljenim nagrađenim ostvarenjima su „The Turin Horse“ (Torinski konj) mađarskog reditelja Bele Tara, koji je osvojio Gran pri žirija, kao i „Sleeping Sickness“ (Bolest spavanja) nemačkog reditelja Ulriha Kelera, ovenčan Srebrnim medvedom za najbolju režiju. Otkupljen je i film „If Not Us, Who“ (Ko, ako ne mi), koji je dobio priznanje „Alfred Bauer“ sa imenom osnivača festivala u Berlinu.

Osim ovih ostvarenja, MCF MegaCom Film iz Berlina na domaće filmske festivale i u bioskope donosi i novi film Vima Vendersa – „Pina 3D“, „Life In a Day“, koji je nastao kao projekat sajta You Tube i reditelja Ridlija Skota, kao i „The Future“, novi film umetnice i dobitnice kanske nagrade Camera d’Or, Mirande Džuli.

MCF je takođe otkupio i prava na distribuciju filmova u ranoj fazi produkcije – novog filma Erina Kolirina, reditelja nagrađivanog filma „Band’s Visit“, kao i „Firefox“, Zlatnom palmom nagrađenog Lorena Kantea, i „The Women in the Fifth“ Pavela Pavlikovskog sa Itanom Houkom i Kristen Skot-Tomas u glavnim ulogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari