Biće vruće! Drugi festival performansa u Ostavinskoj 1Foto; Promo

Međunarodni kolektiv Endlessly Performing Art predstavlja drugi festival performansa Biće vruće! (It’s gonna be hot) od 21. do 23. jula u Ostavinskoj (Kraljevića Marka 6).

Svoje performanse i radionice predstaviće 16 umetnika iz 7 zemalja, uključujući i gostujuće umetnike iz Srbije.

O svom nastanku, kolektiv ukazuje se oformio iz jednogodišnjeg onlajn projekta koji je ujedinio umetnike iz različitih zemalja tokom pandemije.

Ova inicijativa podrazumevala je svakodnevno zajedničko kreiranje novog performansa, što je zabeleženo video snimcima. Na kraju projekta, osnovali su kolektiv kao rezultat potrebe za platformom, zarad nastavka zajedničkog stvaralaštva i međusobne podrške.

– Prihvatamo sve oblike performansa i pozdravljamo umetnike bilo kog porekla. Naš kolektiv cveta na veri u slobodu umetničkog izražavanja, izbegavajući tematska ograničenja. Naši izvođači praktikuju različite umetničke discipline, uključujući performanse, eksperimentalno živo pozorište, pokret, ples i buto. Slavimo različitost i podstičemo umetnike da istraže svoje jedinstvene vizije – ukazuju iz kolektiva i dodaju da ovaj inkluzivni pristup neguje živu tapiseriju performansa, prkoseći kategorizaciji i pokazujući neograničene mogućnosti umetnosti.

– Veoma smo uzbuđeni što možemo da podelimo naš novi rad sa vama – ističu iz kolektiva Endlessly Performing Art.

Ulaz na festival i sve radionice su na osnovu donacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari