Akcija Danasa na Sajmu knjiga juče je završena. Za sedam dana poklonjeno je više od 12.000 knjiga. Svako ko je kupio primerak Danasa, na poklon je dobio knjigu po izboru. A izbor je bio za sve ukuse i uzraste: od Nacionalne geografije, preko pozorišnih komada Biljane Srbljanovic i Abdulaha Sidrana, pa sve do Solženjicina, Makina i Kamija.

Tako je bilo i poslednjeg dana. Kišno i hladno nedeljno jutro nije sprečilo ljubitelje knjige da dođu do Sajma. Ipak, na putu do sajamskih hala morali su proći pored Danasovog štanda, koji je prethodnih sedam dana bio stacioniran ispred Hale III. Veliki broj posetilaca je zastajao, prilazio našem štandu, ne verujući da poklanjamo knjige.

„Poklanjate knjige? Pa vi se šalite. Ko još danas nešto poklanja?“, pita Nišlijka Marija i priznaje da ne čita Danas redovno, ali da uvek, neizostavno, kupuje naš vikend broj. Ona se juče odlučila za knjige „Moj sukob sa prošlošcu“ Čedomira Jovanovića, zatim knjigu „Moji horizonti“ Zagorke Golubović i „Providne priče“ Ljudmile Ulicke.

Beograđanin Miloš Arsić je i tokom nedelje dolazio na naš štand, te je i juče svratio, kupio još tri primerka Danasa i odabrao knjigu „Nije srpski lupati“, antologiju savremene srpke gluposti, autora Zorana Pavića, Nenada Zorica i Slaviše Lekića.

„I pre dva dana sam uzeo više primeraka. Hoću da poklonim prijateljima, jer je zaista dobar izbor. Slatko sam se nasmejao. Inače, moram još jednom da pohvalim vašu akciju poklanjanja knjiga. Zaista ste najbolji. I prošle godine ste, secam se, imali istu akciju. Nastavite tako“, kazao je Arsić.

Zanimljivo je da je bilo i onih koji su tražili našeg kolumnistu.

„Izvinite, je li tu Basara?“, pitala je starija gospoda. Kada je čula da nije, malo se razočarala. Želela je, kaže, da mu nešto saopšti, pa je bila uverena da je, budući da svakog dana piše za Danas, sigurno na našem štandu.

Ipak, ni jucerašnji dan nije mogao proći a da neko ne spomene čuvenu reklamu za naš list.

„Dobro se sećam vaše simpatične reklame u kojoj dečak u školi kroz padeže menja Danas. I na kraju sledi ona poruka – ne menjajte Danas. Ja, sasvim sigurno, neću“, rekla nam je Zorica, dugogodišnja čitateljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari