dizni koncertFoto: Promo

Na bini Velike sale mts Dvorane u nedelju 12. maja u dva termina (16:30h i 19:30h) održaće se jedinstveni muzički događaj u prestinici pod celovitim nazivom „Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova”.

Sa repertoarom od 34 numere Dizni koncert svečano će započeti instrumentalnom deonicom i melodijom iz prvog i najstarijeg Diznijevog crtanog filma „Snežana i sedam patuljaka,“ a kroz brojne poznate pesme čuće se glasovi naših istaknutih glumaca i muzičara, kako u solo izvedbi, tako i u duetima, kvartetima itd.

U pratnji simfonijskog orkestra Vojvodine, a pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtić izvodiće se muzika iz isključivo Diznijevih animacija i to na srspskom jeziku, a neke od pesama se sa velikim interesovanjem iščekuju jer će se po prvi put i čuti.

Tako je reč i o numeri dobre Vile iz crtanog filma Pepeljuga „Bibidi bobidi bu“, koju će izvesti naša glumica Gorica Popović.

Nizaće se i prepoznatljive melodije iz Zaleđenog kraljevstva „Sad je kraj“, „Pokaži se“, dok će pesma „Životni krug“ iz voljene animacije Kralj lavova biti po prvi put izvedena na ovakav svečani način i to u kvartetu koji čine Dušan Svilar, Milan Antonić, Zejna i Zoe Kida.

Neke od planiranih numera mnogi pamte još iz detinjstva, poput „Under the See“ ili u prevod „Pod morem tim“ najpoznatiju pesmu iz animacije i filma Mala sirena.

Uz pomenute učesnike na sceni će naći i muzičari Marko Luis, Stefan Zdravković Princ, Nevena Božović, kao i glumac Marko Marković, a glumica Jelena Gavrilović pored majskog Dizni koncerta, bila je deo ekipe i prošlogodišnjeg kada se kako i u Beogradu i u svetu proslavljalo 100 godina postojanja Dizni studija.

Kao završnu melodiju za dvočasovni muzički spektakl koncert će izvesti Diznijevu himnu „Želju kad pod zvezdom sniš“ (When you Wish upon a star).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari