Dvorana Eđšeg: Dvorac za sve 1Foto: www.novisad.rs

Otvorena je u subotu još jedna kulturna stanica, čuvena dvorana Eđšeg na Telepu, a Novosađani svih generacija aktivno su učestvovali u stvaranju zajedničkih programa i aktivnosti – od radionice aranžiranja cveća, preko otvorenih časova raznih plesova do uživanja u zvucima pop i džez muzike.

Nekada mesto okupljanja mladih sportista, mesto za ples, ali i za druženje i uživanje, sada vraća duh tog vremena uz ideju o oživljavanju tog mesta i stvaranju novih uspomena uz Kaleidoskop. Predstavnica Fondacije „Novi Sad 2021“ Milica Rašković kaže da je cilj upravo da se Eđšegu vrati stari sjaj te da se održava kontinuitet. „Dvorac za sve“ je koncept ovog prostora koji želi da ponudi sadržaje svim uzrastima.

– Eđšeg bi ponudio program koji bi korisnim sadržajem za decu, roditelje, mlade i stare sa klupskim pristupom, privukao porodice, ali i kreativne stvaraoce koji bi imali priliku da se tamo izraze i rade. Atmosfera ugodnog ambijenta zadržaće posetioce, a programi za odrasle učiniće da se oni vrate. Praksa je pokazala da prostori u kojima su građani aktivno uključeni u uređenje, kako prostora tako i programa, daju najbolje rezultate – veću i kontinuiranu posetu, veće psihološko zadovoljstvo usled osećaja zajedničkog pripadanja i osećaj kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Zato Novosađani i sada mogu da dođu u Eđšeg i predlože programe, daju ideje i aktivno se zajedno sa nama uključe u kreiranje Eđšega za sve nas, izjavila je Rašković.

U narednom periodu Novosađane očekuju mnogobrojni programi u Eđšegu kao što su strip i ilustracija, opera za decu, javni časovi različitih plesova, slikanje po kamenu, brojne radionice i izložbe, predstave kao i projekcije filmova u okviru „Kvart film festa“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari