Film „Oluja” posle tri nedelje pogledalo 100.000 gledalaca 1Foto: Omega production promo

Jedan od najiščekivanijih filmova u modernoj srpskoj kinematografiji, „Oluja”, nastavlja da obara rekorde.

Film koji posle 28 godina otkriva istinu o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine, za samo tri nedelje prikazivanja je u bioskopskim salama širom Srbije pogledalo 100.000 gledalaca.

„’Oluja’ je i dalje najgledaniji film u domaćim bioskopima, takođe krenula je distribucija u Republici Srpskoj i sale su pune. Jako smo zadovoljni brojkama koje film pravi u ovom periodu. Posebnu satisfakciju predstavljaju brojni komentari ljudi na društvenim mrežama i generalno komentari koje mi kao ekipa dobijamo, a u kojima se Oluja svrstava u jedan od najboljih srpskih filmova”, rekao je Vladan Anđelković iz Omega produkcije.

Film obrađuje temu egzodusa nad srpskim stanovništvom, kada je iz Hrvatske proterano preko 250.000 Srba u operaciji Oluja. Ova potresna ratna priča koja obrađuje dešavanja iz 1995. godine, ispričana je iz ugla običnog čoveka, Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti svoju porodicu i selo u kom je odrastao.

Film u režiji Miloša Radunovića je nastao po ideji Omega produkcije, a redovna bioskopska distribucija počela je 19. januara.

Jednu od glavnih uloga igra Jovo Maksić, dok pored njega igraju i Zlatan Vidović, Davor Janjić, Marija Pikić, Ljubiša Milišić, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović, Jelena Čović, Ivan Vujović, Milica Stanković i drugi.

Publiku očekuje i televizijska serija od 12 epizoda čije je emitovanje planirano za nekoliko meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari