„Hinkeman“ osvojio tri nagrade 1

Predstava „Hinkeman, Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), u režiji Igora Vuka Torbice, proglašena je za najbolju na 21. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu – Bez prevoda, čiji je takmičarski deo završen u nedelju uveče u Užicu.

Istom komadu, koji je publika ocenila takođe najvišom ocenom (4,86), pripala je nagrada za najbolju režiju, ali i za najbolju mušku ulogu koju je Ozren Grabarić ostvario kao Majstor ceremonije.

Nagrada za najbolju žensku ulogu je pripala Nadi Šargin i to za dva lika – Elizabeta u komadu „Marija Stjuart“ i  Zora Šišarka u predstavi „Bela kafa“, NP Beograd.

NUMEN i Ivana Junke nagrađeni su za scenografiju u predstavi „Hamlet“, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za kostime Marina Vukasović Medenica u komadu „Bela kafa“.

Olgi Odanović, za ulogu majke Janje u predstavi „Bela kafa“ je nagrađena za epizodu, a najbolji mladi glumac je Vanja Jovićević koja je tumačila Knjeginju Zorku u predstavi „Šćeri moja“ CNP Podgorica.

Specijalna nagrada je dodeljena Vlasti Velisavljeviću za ulogu Duha Hamletovog oca, u predstavi Hamlet, JDP.

Odluke o nagradama, koje nose naziv „Ardalion“, dodelio je žiri u sastavu: Dejan Mijač, pozorišni reditelj, Miodrag Tabački, scenograf, Željka Turčinović, dramaturškinja iz Zagreba, Goran Jevtić, glumac, i Tomislav Zajec, dramaturg iz Zagreba.

Nagrade će biti uručene u ponedeljak , nakon čega će, u čast nagrađenih, uslediti izvođenje plesne predstave „Priča o vojniku“, Bitef dens kompanije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.