IMDB je objavio listu najvećih zvezda za 2022. godinu 1foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Godina je na kraju i svode se računi, pa nam se oglasila i najveća interent databaza filmova, čuveni IMDB, koji na osnovu pretraživanja na svom sajtu znaju ko su najtraženije i najvrelije zvezde za 2022. godinu.

Ako očekujete Tom Kruza, Vil Smita ili Anđelinu Džoli, moramo odmah da vam kažemo da njih na ovoj listi nema. Ovo su prave zvezde 2022. koje su imale gledane filmove i serije u ovoj godini koje ste propustili ako ste prespavali prethodnu godinu pod kamenom. Možda ne znate njihova imena „na keca“, ali imate novih 365 dana da ih naučite i zapamtite. Primetićete da za popilarnost većine ovih glumaca i glumica su zaslužne veoma gledane sezone serije „Stranger Things“ i „House of Dragon“.

IMDB je objavio listu najvećih zvezda za 2022. godinu 2
Foto: Netflix

Na samom vrhu liste se nalazi, kao i 2020. godine, Ana De Armas. Iako nije baš glumila u kvalitetnim ostvarenjima, ona je ubedljivo najtraženija glumica trenutka. Počela je godinu u erotskom trileru „Deep Water“, da bi onda preuzela glavnu žensku ulogu u Netfliksovom hitu „Gray Man“, koji je imao užasne kritike, ali to publici ovog striming servisa nikad nije smetalo. Za kraj godine je završila u filmu o Merilin Monro, „Blonde“,  koji su ljudi, pa možemo slobodno reći prezirali, a za koji se nadala da će ući u konkurenciju za Oskara. Od toga nema ništa, ali kao utehu, de Armas može da zadovolji ovom nagradom.

IMDB je objavio listu najvećih zvezda za 2022. godinu 3
foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Na drugom i trećem mestu su dve glumice koje su glumile isti lik u seriji Kuća Zmaja. Ema D’Arsi i Mili Alkok su tumačile princezu Reniru u dva doba, Alkok kao devojčicu a D’Arsi kao stariju. Ema je imala i čuveni viralni klip, nastao u promotivnoj kampanji kad je rekla da joj je omiljeni koktel Negroni sbagliato, čime je ovo piće i proslavila širom sveta. Njih dve se možda već sledeće godine neće naći na ovoj listi, jer nove epizode „Zmajeva“ nas čekaju tek 2024.

IMDB je objavio listu najvećih zvezda za 2022. godinu 4
foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Na četvrtom mestu je metalac iz serije „Stranger Things“ koji je osvojio srce celog sveta. Džozef Kvin je uspeo da svojim prvim pojavljivanjem u ovoj seriji nadmaši poznatije kolege sa više staža. Njegova uloga je toliko postala popularna da je stvorila niz mimova, Tiktokova i stigla čak do Metalike koja je odala poštu njegovom liku na koncertima. Na petom mestu je Džulija Garner koju smo gledali u seriji „Ozark“, ali i kao influenserku prevarantkinju u seriji „Inventing Anna“. Džuliju tek čekaju staze slave, jer će u narednom periodu glumiti Madonu u njenoj biografskoj priči.

Na šestom mestu je najveća mlada zvezda iz serije „Stranger Things“, Mili Bobi Braun a sedmo mesto je filmski Elvis Ostin Batler. Osma je Lili Džejms koja je oduševila ceo svet što ulogom ali i šminkom koja joj je pomogla da liči na Pamelu Anderson u seriji „Pam & Tommy“. Na devetom mestu je ovogodišnja žena mačka koja je išla u paru sa emo Betmenom, Zoi Kravic. Za kraj, ponovo „Stanger Things“. Glavni negativac, Vekna iliti glumac Džejmi Kempbel Bauver se našao na desetom mestu. U samoj promociji serije, išao je u paru sa Džozefom Kvinom gotovo svuda, pa je njihov bromance dobro došao i njihovoj prmociji kao i promociji cele serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari