Iv Sen Loran prodaje majice grupe Nirvana za više od 4.000 dolara 1Foto: Shutterstock/Kraft74

Nije ništa neobično da luksuzni brendovi imaju skupe artikle, ali kada su u pitanju polovne majice benda Nirvana koje koštaju nekoliko hiljada dolara, to mora da izazove reakcije.

Brend Iv Sen Loran je u okviru svoje kolekcije pod nazivom The Vintage rešio da unovči nostalgiju za grandžom i devedesetim godinama, pa su se pojavile prilično skupe majice benda Nirvana.

One skuplje kreću se od 1.400 pa sve do 4.200 dolara, što je privuklo pažnju Kim Gordon, bivše članice benda Sonic Youth i dugogodišnje prijateljice Nirvane.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Gordon (@kimletgordon)

Ona je na svom Instagram nalogu podelila post o ovoj kolekciji sa natpisom „Sjajno! Baš pank!“, što je referenca na dokumentarac 1991: The Year Punk Broke Dejva Markija.

Neki ističu to da, iako ovo nisu Iv Sen Loren majice, one imaju ne samo nostalgičnu nego i kolekcionarsku vrednost jer su očuvane još iz vremena prvobitnog štampanja.

Majice sa takvim motivima na onlajn aukcijama prodaju se za više stotina i hiljada dolara, što je ova kuća odlučila da iskoristi, a u okviru ove kolekcije nude se i majice sa Elvisom, bendom The Cranberries i serijom The Twillight Zone.

Šta bi na ove cene rekao Kurt Kobejn koji se bunio protiv svakog iskorišćavanja fanova možemo samo da zamislimo.

Izvor: Louder

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari