Beba sa omota albuma „Nevermind“ izgubila spor protiv Nirvane 1Foto: Stefano Chiacchiarini '74 / Shutterstock.com

Američki sudija odbacio je poslednju tužbu Spensera Eldena protiv Nirvane zbog omota kultnog albuma „Nevermind“ iz 1991. na kojem je bio go kao beba, navode mediji.

Kako prenose, Elden (31) rekao je da njegovo pojavljivanje na naslovnoj strani ploče „Nevermind“ predstavlja seksualno zlostavljanje dece, međutim, sudija je istakao da je Elden čekao previše vremena da bi tvrdio da je iskorišćavan.

„Eldenovi pravni putevi su sada skoro iscrpljeni, jer on ne može ponovo da podnese tužbu, iako je njegov pravni tim rekao američkim medijima da će se žaliti na presudu. Tužba se fokusirala na fotografiju Spensera Eldena, koja ga prikazuje kako pliva go u bazenu prema novčanici od dolara probodenoj udicom“, navode mediji.

Elden je tvrdio da on sam nije mogao da pristane da se slika koristi. Tražio je 150.000 dolara odštete. Optuženi su bili članovi „Nirvane“ Dejv Grol i Kris Novoselić, udovica nekadašnjeg pevača Kurta Kobejna, Kortni Lav, nekoliko izdavačkih kuća i fotograf Kirk Vedl.

„Nirvana“ je koristila na omotu fotografiju koju je Vedl napravio 1991. godine u Pasadeni u Kaliforniji. Prodato je više od 30 miliona primeraka albuma „Nevermind“, prenose mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari