Izložba crteža i skulptura studenata FLU 51. put 1Foto: Detalj sa plakata za izložbu / promo DOB

Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu biće otvorena 51. put, danas,  u Galeriji Doma omladine Beograda i trajaće do 14. maja, najavljeno je iz ove institucije.

Saradnja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Doma omladine Beograda na ovom projektu ustanovljena je  1971. godine zaslugom profesora Dragana Lubarde i javnosti pruža uvid u širok opseg poetskih izraza, kreativnih i istraživačkih postupaka na polju crteža i skulpture malog formata najmlađih stvaralaca naše likovne scene.

Izložba izabranih studentskih radova publici kontinuirano predstavlja višeslojne nastavne procese koji se odvijaju na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, razumevanje i vladanje tradicionalnim crtačkim i vajarskim tehnikama, ali i slobodnu primenu inovativnih postupaka, materijala i koncepata u likovnom izrazu.

Ona na svojevrsni način najavljuje i veliku Godišnju izložbu studenata FLU u junu mesecu, kada se za širu javnost otvaraju sve klase Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari