Ko voli Danas voleće i City Magazine i obrnuto 1Foto: Privatna arhiva

Dnevni list Danas i City Magazine, besplatni magazin za urbani životni stil, imaju različit sadržaj.

U City Magazinu nema politike, estrade – svega onoga što se naziva žuta štampa.

Umesto toga kod nas ćete upoznati mlade umetnike, naučnike, dizajnere, saznati sve o novim knjigama, muzici, filmovima, pozorišnim predstavama, izložbama, arhitekturi, ekologiji, festivalima… Medijski prostor danas je toliko zagađen, da su ljudi željni pristojnih, proverenih, izbalansiranih informacija i vape za medijima u kojima mogu da čuju i drugu stranu priče.

Tu dolazimo do onoga što je zajedničko Danasu i City Magazinu, a to je da se novinarski standardi poštuju, bez senzacionalističkih naslova i prostačkog sadržaja. Zato mislim da nam je publika zajednička i da nas rado čitaju svi oni koji beže od lažnih vesti za dnevnu upotrebu.

Ko voli Danas voleće i City Magazine i obrnuto. Mislim da zajedno čitaocima nudimo zaokružen medijski sadržaj – ovako urednica City Magazina obrazlaže „svrstavanje“ ovog mesečnika uz naše novine.

Drugi broj zaredom City Magazine pojavljuje se sutra na kioscima uz dnevni list Danas.

Čime biste ste posebno podičili u novom broju? Šta je ono što će vas izdvojiti iz sličnih mesečnih izdanja na srpskom jeziku?

– Moram da kažem da je City Magazine jedinstven časopis kod nas i da (nažalost) nema konkurenciju. Svoju reputaciju gradio je pažljivo više od 10 godina i nikada nismo odustali od prvobitno zamišljenog koncepta.

U ovom broju donosimo tradicionalno, jedini kompletan vodič za Fest na 20 strana, sa opisom filmova i satnicom gde se filmovi mogu pogledati. To je rezultat dobre saradnje koju godinama gajimo sa najprestižnijim manifestacijama koje ovaj grad i zemlja organizuju. I time se veoma ponosimo!

Vidite li i po tome šta ste sve uspeli da zabeležite u vašem časopisu za naredni mesec da se možda može naslutiti poboljšanje epidemijske situacije? Kako je uopšte bilo izdavati novine koje se bave uglavnom kulturnim zbivanjima i zabavom u proteklih godinu dana kada nam je takvih sadržaja nedostajalo?

– Proteklih godinu dana nije bilo manifestacija, svi koncerti i festivali su otkazani, bioskopi i pozorišta su bili zatvoreni. A to čini naš sadržaj. Morali smo da se prilagođavamo i mislim da smo u tome uspeli. Najavljivali smo onlajn događaje, kao što smo nekada najavljivali koncerte i premijere kao značajne gradske događaje. Otvorio se niz novih tema o „onlajn životu“ koji svi i dalje živimo, pa smo tome prilagođavali i naš sadržaj.

Sada međutim imamo priliku da najavimo Fest, stigle su informacije da će biti održan i Exit, najavljujemo pozorišne premijere, izložbe… Nadamo se da će biti održan i neki koncert, barem na otvorenom. Čini mi se da se polako stvari pomeraju na bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari