Lady Hamilton - jedina audio knjiga 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV ( Arhiva)

Jedina audio knjiga na ovogodišnjem Sajmu knjiga našla se na štandu Informatike, a reč je o delu „Lady Hamilton“ Aleksandra Dime.

Knjigu na dva kompakt diska u MP3 formatu, podeljenu na 57 govornih zapisa u trajanju od 22 sata, pripremila je Fondacija „Fibi“ u saradnji sa bibliotekom za slepe „Mr Omer Marinkov“, a kompletan tekst ovog romana koji ima više od 400 strana čitala je Mirjana Damnjanović Vučković, novinarka i urednica „RT Vojvodine“.

Audio knjiga „Lady Hamilton“ je ljubavni roman o stvarnoj, istorijskoj ljubavnoj vezi i stvarnim istorijskim ličnostima i događajima.

Prati život Eme od siromaštva do uticajne dame u „visokom“ društvu. Živela je u drugoj polovini 18. i početkom 19. veka. Titulu „ledi“ Hamilton dobila je udajom za britanskog diplomatu Vilijama Hamiltona.

Ljubavna veza sa slavnim admiralom Nelsonom, koja je umnogome obeležila njen život, čini okosnicu ovog romana o burnim vremenima. Iako je napisan u 19. veku, opisi ljudskih težnji, strahova i nadanja su svevremenski.

Ovaj za naše prostore nesvakidašnji poduhvat namenjen je svim korisnicima audio knjige u Srbiji i regionu, a posebno slepim i slabovidim osobama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari