hit filmfoto:promo

Iako ponekad nastavke ne dobiju filmovi koji su prošli sjajno kod kritike, ipak ih dobiju oni koji su imali veliku gledanost i postali hit filmovi kod publike.

Hit film iz 2022. godine dobiće svoj nastavak nakon što je original bio neverovatno uspešan na Netfliksu, piše Index.hr.

Trol, film koji je na Netfliks stigao u decembru 2022. godine, vrlo je brzo postao hit.

U tri meseca pogledalo ga je 100 miliona korisnika, što ga je dovelo do mesta na top 10 listi u 93 države sveta. Time je postao najpopularniji film na Netfliksu koji nije na engleskom.

Radnja Trola povezana je s nordijskom mitologijom pa se tako u filmu istraživači susreću s čudovišnim stvorenjem za koje se smatra da je poslednje svoje vrste.

Film je snimljen u Norveškoj, a režiju je potpisao Roar Utaug (Tomb Raider), dok je scenario delo Espena Aukana (Viking Wolf).

Zbog uspeha koji je Trol doživeo, a što je završetak filma i naslutio, Netfliks je odobrio nastavak i praktično ista ekipa, osim glumaca, radiće i na Trolu 2.

Hit film ne mora uvek da se dopadne kritičarima

Rediteljska palica ostaje kod Utauga, scenariom će se baviti Aukan, dok produciranje filma pada na leđa Aukana i Kristiana Stranda Sinkeruda (Post Mortem: No One Dies in Skarnes).

Budući da je film tek sada najavljen, a još uvek nisu poznati glumci, očekuje se da će snimanje krenuti nekad tokom 2024. godine.

U najboljem slučaju, Trol 2 izaći će krajem sledeće godine, ali najverovatniji scenario je 2025. godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari