O čemu se u Beogradu govori 1Foto: Pixabay/DexD

Četvrt je veka Festivala autorskog filma (FAF) koji će, između ostalog obeležiti velike retrospektive. Biće prikazani kratki filmovi Dušana Makavejeva, zatim izbor od šesnaest antologijskih filmova koji su od 1994 do 2018 prikazani na ovom festivalu.

Povodom 90 godina od rođenja a 25 godina od smrti, biće upriličena retrospektiva opusa Aleksandra Saše Petrovića ujedno i zaštitnog znaka ovog festivala, kao i posebna projekcija filma Zid uspomena Vlade Petrića.

Ćuti

Ove sedmice, 22. novembra Narodno pozorište će obeležiti svoj Dan, ali i godinu od svoje revolucije, koja je s jedne strane pokazala da je promena udruženim snagama ipak moguća ali da ova kuća ipak nije doživela svoj 6. oktobar. Umesto da dođe do sistemske promene dogodilo se isto što i u svim sferama naše društvene realnosti – krpljenje rupa. Od svih zahteva sindikata ispoštovan je samo jedan – smena Dejana Savića, a sve ostalo je, mnogi smatraju ostalo isto. Podsetimo, pobunu zaposlenih je inicirala smena tadašnjeg upravnika Drame Željka Hubača koji je upozoravao da će zbog smanjenog budžeta u jubilarnoj sezoni nastupiti sedmomesečna produkcijska pauza što se i desilo. Zaposleni su, tada, tražili i bolje produkcijske uslove, posebno kad je reč o fundusu kostima ali se ni po tom pitanju nije ništa uradilo. Mnogi smatraju da je upravnica Ivana Vujić samo prividno bolja opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari