petar klaićFoto: Privatna arhiva

Pitali smo novinara Petra Klaića šta bi sve izvojio kao preporuke za čitanje, slušanje i gledanje.

Čitam

Liju Cisin „Problem tri tela“, koja se pojavila kao serija, pa pošto nisam želeo da gledam seriju, onda sam odlučio da pročitam knjigu i sad sam na kraju prve knjige iz serijala.

Dosta mi se dopada, odličan pogled na neku vrstu budućnosti u kojoj bismo mogli da se sretnemo sa vanzemaljskom kulturom, a ispričano kroz nauku, fiziku i priču o brojnim naučnicima koji su na različite načine doprinosili čovečanstvu.

Slušam

Preporučio bih novi album Pitera Gejbrijela „i/o“ , koji je izašao krajem prošle godine i koji mi je onako ostavio puno nade da kvalitetna muzika i dalje može da se pronađe.

Piter Gejbrijel nije umetnik kog sam ja jako poštovao i voleo u ranijim godinama, ali sada jeste napravio album koji je kompaktan, dobar, kvalitetan, sa sjajnim muzičarima i odličnim tekstovima i stvarno je dobar za preslušavanje više puta.

Gledam

Odlična serija „Gospodari neba“ koju su radili Stiven Spilberg i Tom Henks, neki drugi ljudi su radili režiju. Nova generacija mladih glumaca koja je prikazala kako su Amerikanci ratovali na nebu krajem Drugog svetskog rata nad Evropom, priča o bombarderima, a direktan nastavak svega onoga što su radili u serijama „Braća po oružju“ i „Pacifik“.

Drugi svetski rat je moja velika opsesija i jako volim te priče, a „Gospodari neba“ su vrlo pristojan nastavak te dve sjajne serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari