Počinje 28. Festival cveća „Ruže Lipolista“ 1Foto: Turistička organizacija grada Šapca

Festival posvećem ružama, u selu Lipolist, nadomak Šapca, ove godine, od 16. do 18. juna, okupiće 23 izlagača iz cele Srbije a posetioce, tradicionalno, očekuje bogat kulturno – umetnički program.

Festival cveća „Ruže Lipolista“, startuje u četvrtak, 16. juna, od 18 časova, kada će ruže kao pozivnice građanima da posete najmirisnije selo, tokom vožnje fijakerom centralnim šabačkim ulicama, uručiti članovi Kulturno – umetničkog društva „Abrašević“ .

Predviđeni su nastupi hora Kulturno – obrazovnog centra iz Bogatića, učenika Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ i KUD „Abrašević“.

Istog dana biće organizovani vožnja fijakerom i fotografisanje.

„Ružin Bazar“ starih i umetničkih zanata, na šetalištu, trajaće dva dana, 16. i 17. juna, od 10 do 20 sati.

U petak 17. juna, u Etno selu „Topalović“ u Lipolistu u programu „Ružo moja najmiliji cvete“ od 18 sati, učestvuju Omladinsko pozorište „Vožd“ i izvorne vokalne grupe, kao i KUD „Abrašević“ i učenici šabačke Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, koji će nastupiti i poslednjeg dana manifestacije.

Centralnog dana, u subotu, 18. juna u Osnovnoj školi „Vojvoda Stepa“ u Lipolistu, od 10 sati, biće organizovan “Ružin bazar” i otvorena i izložba cveća.

Izvođenje himne festivala, planrano je tačno u podne, a potom slede nastupi predškolaca PU „Naše dete“ iz Lipolista pod nazivom „Cvetni valcer“ i učenika škole domaćina.

U takmičenju u izradi aranžmana od ruža, oprobaće se učenici srednjih poljoprivrednih škola i osnovci iz Mačve, a najuspešnije očekuju nagrade.

Nagrađeni će biti i najbolji asortimani, kao i najlepši štand.

Za sam kraj, tradicionalno, zaslužnim pojedincima biće uručena „Povelja prijateljstva“ .

Festival organizuje Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom grada Šapca, a ulaz za sve sadržaje je besplatan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari