pol vokerFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

Pol Voker je mogao da bude Klark Kent, odnosno Supermen an velikom ekranu, otkrio je njegov menadžer i dubler Met Luber.

Pokojni glumac Pol Voker odustao je od dogovora vrednog više miliona, spominje se u dokumentarcu I Am Paul Walker iz 2018. godine.

Met Luber je rekao da je Pol Voker bio na testu za Supermena i da veruje da je u pitanju bio dogovor vredan 10 miliona dolara, kao i da je Voker bio favorit za ulogu.

Kaže da je glumac razmišljao o tome i hteo to da uradi, ali nije hteo da radi tri ili četiri filma o Supermenu i ostane poznat kao Supermen do kraja života.

Probao je kostim i odlučio da to nije za njega, kada je video sebe u tom odelu shvatio je da ne želi to da radi.

Pol Voker poginuo je 30. novembra 2013. godine u saobraćajnoj nesreći, a Supermena je 2006. u filmu Superman Returns glumio Brendon Raut.

Pol Voker je najpoznatiji po serijalu Paklene ulice

Sledeći film sa Supermenom bio je Man of Steel, u kome ga je tumačio Henri Kavil, koji je ponovio tu ulogu u filmovima Batman v Superman: Dawn of Justice i Justice League, a imao je i kratko pojavljivanje u filmu Black Adam.

Dokumentarac I Am Paul Walker obuhvata intervjue sa njegovom porodicom i prijateljima koji su ga najbolje poznavali.

I sam Voker je 2003. javno priznao zašto je odbio ulogu Supermena kada je DC pokretao novu franšizu.

„Da mogao sam da zaradim gazilion dolara od te franšize. Verovatno sam mogao da kupim flotu aviona ili ostrvo“, rekao je on tada za Chicago Sun-Times.

„Ali, znate šta? Ne treba mi to. Moje omiljene patike za trčanje koštaju 23 dolara, a retko kad platim više od 40 dolara za farmerke. Ubacite majicu i to me košta oko 20 ili 10 dolara ako je kupim na plaži. Ne treba mi ogroman novac za takav način života.“

Supermena ćemo ponovo gledati na velikom platnu u filmu Superman: Legacy 2025. godine, u tumačenju Dejvida Korensveta.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari