štrajk, džejms gan, supermenFoto: Nina Prommer / Zuma Press / Profimedia

Istorijski štrajk scenarista i glumaca Holivuda završen je i to je umnogome poremetilo planove za produkciju i objavljivanje filmova i serija.

Međutim, postoji makar jedan „veliki“ film i hit u najavi koji štrajk nije odložio, a to je Superman: Legacy Džejmsa Gana.

Film koji treba da započne novi DC univerzum Džejmsa Gana i Pitera Safrana zakazan je za 11. jul 2025. godine pre štrajkova, ali taj datum ipak ostaje.

Mnogi filmovi zakazani za 2024. godinu dobili su nove datume izlaska, a Gan je u nedelju na svom Tviter (X) nalogu potvrdio da novi Supermen nije odložen.

„Zahvaljujući trudu naše talentovane ekipe, koja nikad nije gubila nadu tokom najdužeg štrajka u istoriji Holivuda i koja nikad nije dizala nogu sa gasa, već je gurala napred, stvarajući najneverovatnije dizajne likova i seta koje sam video tokom karijere, Superman: Legacy će izaći kako je i planirano, 11. jula 2025. godine“, rekao je Gan.

Gan je napisao scenario pre štrajkova i Dejvid Korensvet i Rejčel Brosnahan već su izabrani za uloge Supermena i Lois Lejn, što je omogućilo brzi nastavak produkcije.

Iako se za sada ne zna puno detalja o samoj radnji film, Gan je otkrio da je u pitanju mlađa verzija lika od one koju je tumačio Henri Kavil.

„Potpuno se povezujem sa Supermenom jer je on sve što sam ja. On je neko ko je stranac i ko se oseća kao tuđin, a ujedno i krajnji insajder, jer je on je*eni Supermen. A to je otprilike kako se ja osećam“, rekao je Gan za The Hollywood Reporter.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari