Preminuo američki pevač Mit Louf 1Foto:Beta/AP Photo/Chris Pizzello, File

Američki pevač i glumac Mit Louf (Meat Loaf), poznat po svom albumu „Bat Out of Hell“ umro je u 75. godini, objavljeno je danas na njegovom Fejsbuk nalogu.

„Slomljenim srcem objavljujemo da je neprevaziđeni Mit Louf preminuo večeras, sa suprugom Deborom uz njega“, navodi se u saopštenju porodice.

Album „Bat Out of Hell“ jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena i pojavio se u filmovima Borilački klub (Fight Club), Focus, Rocky Horror Picture Show i Vejnov svet (Wayne’s World).

Njegova porodica je dodala da su njegove ćerke Perl i Amanda, i bliski prijatelji, bili sa njim tokom poslednja 24 časa.

„Znamo koliko je značio mnogima od vas i zaista smo zahvalni na svoj ljubavi i podršci dok prolazimo kroz ovo vreme žalosti u gubitku tako inspirativnog umetnika i divnog čoveka“, dodala je porodica i zahvalila na razumevanju za njihovu potrebu za privatnošću u ovo vreme.

Pravo ime pevača rođenog u Dalasu bilo je Majkl Li Adej (Michael Lee Aday), a najpoznatiji je po albumu trilogiji „Bat Out of Hell“ koji je u milionima primeraka prodat širom sveta.

Za hit „I’d Do Anything for Love (But I Won’t do That)“ osvojio je nagradu Gremi 1993. godine.

Pre toga je igrao ulogu Edija u filmu mjuziklu iz 1975. „The Rocky Horror Picture Show“.

„Bat Out of Hell“ koji ostaje jedan od prvih deset najbolje prodavanih albuma svih vremena uz Majkla Džeksona, Vitni Hjuston i Iglse, takođe je adaptiran za pozorišni mjuzikl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari