Promocija monografije Renate Ulmanski u kragujevačkom Teatru 1Foto: KST Kragujevac

Promocija monografije posvećene glumici Renati Ulmanski održaće se u četvrtak, 2. marta u 18 sati na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra. Monografiju „Renata Ulmanski: Njegovo veličanstvo Slučaj” u izdanju kragujevačkog Teatra priredio je reditelj Marko Misirača.

O knjizi će govoriti Mladen Knežević, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar i teatrolog, dr Miroslav Miki Radonjić, direktor Sterijinog pozorja i Mirko Demić, književnik i direktor Narodne biblioteke „Vuk Karadžić” iz Kragujevca. Promociju će voditi glumica Marija Rakočević. Delove iz knjige čitaju glumci Knjaževsko-srpskog teatra Sanja Matejić i Miloš Krstović.

Glumici Renati Ulmanski dobitnca je Statueta „Joakim Vujić” za 2017. godinu, priznanja koje po tradiciji dodeljuje Knjaževsko-srpski teatar za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

„Renata Ulmanski je omiljena glumica svih generacija sa višedecenijskom uspešnom karijerom filmske, televizijske i pozorišne glumice. Pozorišne scene na kojima je igrala oplemenila je svojom umetničkom jedinstvenošću bojeći dramske likove osobenim šarmom i toplinom. Svojim dugogodišnjim posvećenim glumačkim angažmanom i postignutim umetničkim rezultatima Renata je dala izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji”, navodi se u saopštenju povodom dodele Statuete.

Monografija o svakom doboitniku je prateći deo ovog uvaženog pozorišnog priznanja Knjaževsko-srpskog teatra.

Istog dana, ansambl Knjaževsko-srpskog teatra premijerno će izvesti predstavu Ž. B. P. Molijera „Uobraženi bolesnik” u režiji Đorđa Nešovića na Velikoj sceni „Joakim Vujić” od 20 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari