Proživeo je ono o čemu je pevao

Povodom odlaska proslavljenog folk pevača pisac Muharem Bazdulj i reditelj Miroslav Momčilović za Danas o fenomenu Džej

Ostavite komentar


  1. Muzika nase propasti.
    Zasto se ne prisetiti i ostalih muzickih gromada iz tog vremena: Funky G, Ceca, Dragana, Knez, Tap 011, Dr Igi, Jami, Anchi, Djogani, Ivan…
    A ako je Olja sa tim zapocela emisiju, onda mora biti da je to nesto dobro, ko smo mi da sumnjamo.

    1. Ti si naša propast i ta totalitarna retorika u glasu tvoje poruke, koja nas je sve koštala kroz istoriju bez obzira na ideološka uverenja, a koja služi samopromociji i drugim vrstama pokvarenjaštva.

    2. Tačno je da nas njegov početak karijere podseća na težak period našeg života ali Džej je bio veliki u svom minimalizma.

      1. Fuj! Hocete reci veliki pesnik, Crnjanski, Ducic, Radovic….Kako vas nije sramota da signaturu pesnika i umetnika pripisujete pink trovacu, sund folkeru.Zbogom pameti i laku noc Srbijo!

  2. Ocekuje se hitan “ lex Specialis“a propo ovoih ucestalih ugrozavanja svetog srbovanja: evo ga Dzej se sad vratio islamu, hodja ga, vele , kupao. Ok, njegov izbor. Ali,to isto je ucinio i Zuko Djumhur, kazu i Saban Nacional, sutra lako da se presamuldi i trenutno nas Emir , pa i Muharem Bazdi…Ko zna sta se tu jos kuva u nasem kazanu. primis ga ko rodjenog svoga,napojis ga i na’ranis a on ti ga na kraju…E, dajmo se u pamet, nema vise „dodji, nas si od rodjenja“…To, glede opreza, se imade kazniti strogim ukorom a ako neko, pu,pu preleti iz svetosavlja u drugu slavu, partiju, ligu ili veru, ima da mu se pocepa tiket za nase nebesko carstvo. Nema vracke, brale.

  3. …od odrednica „srpski Majkl Džekson“ ili „srpski Šarl Aznavur“, preko Bazduljevog povlačenja paralela sa Brodskim, preko smelih tvrdnji kako su, eto, „svi“ voleli famoznu „Nedelju“ ili, što napisa (i ostade živ) Muharem „išli u bioskop zbog Brene“, te da je „malograđanština“ primetiti kako možda, samo MOŽDA nije najjasnije otkad se folkeri sahranjuju uz Crnjanskog, Andrića i Lubardu….nije li malo preterano?
    Džej jeste, čini se, bio fin čovek, normalan, običan, neisfoliran. Imao nekoliko pristojnih, čak lepih pesama. Ali, zar je moguće da vreme uzdiže šund na pijedestal? Strah me i da pomislim kako će jednoga dana ispratiti Cecu ili Lukasa, pošto „kult veselih devedesetih“ uveliko živi.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.