Mrak. Gitare, bubanj, klavijature, trube – počinju da se čuju uvodne note prve numere „Sugar Daddy“. Snopovi belog svetla naizmenično počinju da osvetljavaju dvocifren broj muzičara na bini. I onda na scenu stupa on. Legenda. Tom Džons, glavom i sedom bradom. Aplauzi čuvenom Velšaninu sinoć, tokom prvog nastupa u Srbiji, u Beogradskoj areni, nisu prestajali tokom cele prve pesme. Već kod druge numere „Give A Little Love“ počeli su da se čuju i vrisci.


– Lepo je konačno biti u Beogradu. Prvu numeru na albumu „24 časa“ napisali su mi Bono i Edž iz grupe U2. Kažu da su je posvetili meni, nemam pojma zašto su je nazvali Sugar Daddy- našalio se Džons.

Iako je prvi put u Beogradu, svo obraćanje publici bilo je na engleskom jeziku, bez klasičnog podilaženja poput „dobro veče“ na srpskom i slično. Legendi to ne treba. Nove ili stare pesme, nije bitno. Najveći hit „Delilah“ ispucao je već posle nekoliko numera. Hteo je „stari lisac“ od starta da podgreje atmosferu u Areni. I uspeo je. Nije ni stigao do refrena, a već su svi bili na nogama, pevajući i igrajući. A publika… Ko je mislio da iskusni pevač (69) ne može da privuče mlađe generacije, grdno se prevario. Od 17 do 107… Mlađi su igrali i pevali uz novije hitove: „Sex bomb“, „If I Only Knew“… Stariji su samo đuskali, čekajući da na red dođu hitovi poput „Green, Green, Grass Of Home“, „Save The Last Dance For Me“, uz koje su oni zapevali dok je na mlađe došao red da „kuliraju“.

Tom Džon na bini kao u najboljim godinama. Mrdanje kukovima, igranje, pa i skakanje uz brze pesme kao obavezan dekor. Takođe, duboki naklon posle svake numere, neki bi rekli „stara škola“. Podočnjaci odaju fizički umor od naporne turneje, ali i glas i unutrašnja energija kao da su nepresušni. Više do dva sata, pred više od 10.000 fanova, Džons nije dao Beograđanima da prestanu da uživaju. Vrhunsko osvetljenje i tri ogromna video bima dodatno su ulepšavali spektakl. Iako je bio petak 13. ništa uz ogromnu količinu pozitivne energije nije moglo da krene po zlu.

Florens Roulings pre Džonsa

Pre Toma Džonsa u Areni je nastupila Florens Roulings, koja ga inače prati na celoj turneji. Mlada rok-džez-soul pevačica izgleda nije Beograđanima bila dovoljno zvučno ime pošto su u Arenu pristizali i tokom njenog nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari