Novosadska pank-rok grupa Atheist Rap nastupiće u nedelju 7. avgusta na najvećem britanskom pank festivalu Rebellion koji se održava u Blekpulu. Ovogodišnje, 15. po redu, izdanje Rebellion festivala će proteći u znaku obeležavanja jubilarnih 35 godina postojanja pank pokreta u Britaniji i svetu. Organizatori su odlučili tim povodom da pored većine legendarnih i najpopularnijih grupa koje su začele ovaj pravac pozovu i bendove predstavnike iz svih krajeva sveta u kojima je ovaj pravac muzike rasprostranjen.

Članovi benda Atheist Rap će imati to zadovoljstvo da na ovoj manifestaciji predstavljaju svoj grad, pokrajinu, državu i naš ceo region, pošto su jedini učesnici sa prostora bivše Jugoslavije. Na festivalu u Blekpulu pored ostalih nastupaju bendovi kao sto su: The Adicts, UK Subs, Cock Sparrer, The Business, The Beat, The Damned, The Subhumans, Jello Biafra&TGSOM, PTTB, Pennywise, Citizen Fish, M.D.C. i mnogi drugi.

Atheist Rap su ove godine već nastupali sa velikim i legendarnim pank bendovima. Krajem maja na festivalu u Opatiji su svirali neposredno posle grupe The Exploited, dok su na otvaranju Exit festivala nastupili pre legendarnog sastava Bad Religion. Odlazak novosadskih muzičara na festival u Blekpulu je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine. Pošto će prvi put, kao bend, boraviti u Engleskoj, članovi Atheist Rapa će iskoristiti priliku da nastupe i u Londonu. Koncert ce se održati u danas u klubu Barfly, koji se nalazi u severnom delu Londona – Kamdenu. Pre njih nastupiće i dva engleska benda Princip i Lonely Bird. Posle boravka u Engleskoj, Atheist Rap tokom avgusta očekuju još i sledeći nastupi: 19. avgusta u Kovačici – koncert povodom jubileja 55 godina Kluba studentske omladine Kovačice, 20. u Jelsi na Hvaru – Hush&Rush festival i 26. na Lastovu – „Lastovo otok glazbe“ festival.

Legendarni pank rok bend iz Srbije

Na klupskom sajtu koncert je najavljen ovako: „Atheist Rap je legendarni pank rok bend iz Srbije, čija muzička karijera traje već više od dve decenije. Od kada su se formirali 1998. godine, Atheist Rap su objavili brojne albume i svirali širom Evrope, uključujući i poznati Exit festival u Novom Sadu. Spotovi za njihove pesme se trenutno puštaju na MTV-u. Oni će svirati i na Rebellion festivalu u Blekpulu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari