Biografija o Idolima 1

Izdavačka kuća “Kontrast izdavaštvo” će u utorak u KC Grad predstaviti biografiju benda “VIS Idoli”.

Ova biografija pod nazivom “Idoli i poslednji dan” specifična je biografija jednog benda po tome što je u potpunosti sastavljena od svedočanstava njegovih članova, ali i mnogih drugih, pažljivih vinovnika vremena, događaja i fame koja je pratila ovaj bend, navodi se u saopštenju.

Idoli i poslednji dani“ ne želi samo da predstavi rad i delo jedne muzičke grupe, već i da osvetli društveno-kulturološki kontekst koji je obezbedio scenu i scenografiju za nastajanje jednog ovako specifičnog muzičkog fenomena.

Prema mišljenju mnogih relevantnih kritičarskih glasova, njihov album „Odbrana i poslednji dani“ iz 1985. najbitniji je album jugoslovenske muzičke scene, koji je sa najvišim ocenama položio ispit vremena, tako da i savremenom slušaocu zvuči inovativno i provokativno. Upravo taj album predstavlja tematsku okosnicu ove knjige, način, izazove i peripetije kroz koje su ovi “beogradski dečaci” prolazili.

Na promociji će o knjizi govoriti autorka Ana Marija Grbić. O muzici „Idola“ će pričati muzički kritičar Petar Janjatović i pisac i urednik Aleksandar Šurbatović. Moderatorka će biti Milica Špadijer. Nakon razgovora o knjizi, uslediće koncert benda koji će svirati obrade pesama “Idola”.
Na promociji će moći da se kupi knjiga po promotivnoj ceni od 600 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari