Grupa Cult odlučila je da se vrati u Beograd, jedino što će ovaj put Tašmajdan zameniti Arenom (4. jun). Britanski rokeri nemaju poseban povod za dolazak u Srbiju s obzirom na to da su poslednji studijski album „Born into This“ objavili još 2007, kada su ga i promovisali u glavnom gradu Srbiju.


Svojevremeno su svirali i na Egzit festivalu (2006) u Novom Sadu, ali taj nastup ostao je upamćen po tome što je frontmen Ian Eštberi šutnuo pojačalo koje je s bine palo na zemlju i sve vreme pravilo mikrofoniju zbog koje je zvuk bio ispod nivoa ozbiljnog koncerta. Loš utisak popravili su godinu dana kasnije na Tašmajdanu, a sada će u Areni konačno moći da se prikažu u najboljem izdanju i na odličnom ozvučenju odsviraju najveće hitove. Bend se trenutno nalazi na turneji po Južnoj Americi, a seriju koncerata po Evropi započeće upravo u Beogradu.

Grupa je pod nazivom Souther Death Cult osnovana još 1981. godine, a naziv je označavao ime indijanskog plemena. Eštberi tri godine kasnije odlučuje da ostavi samo ime Cult pošto nije želeo da reč „death“ (smrt) izazove negativne asocijacije. Proslavile su ih numere „Fire Woman“, „Wild Flower“, „Lil’ Devil“…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari