Treba se ložiti 1Foto: Radenko Topalović

Čak i kada se za decembar raspišu izbori na kojima su uslovi katastrofalni, treba se ložiti se da je pobeda makar negde moguća.

Kad se ispostavi da pobeda ipak nije bila moguća, treba se ložiti da će to što smo režim uhvatili u krađi biti dovoljno da istera narod na ulice.

Kad se ispostavi da narod nije izašao na ulice, treba se ložiti da će strani pritisak naterati režim da poboljša izborne uslove.
Kad se proglasi da u Beogradu nema većine zbog Nestora, treba se ložiti da je to samo izgovor i da su strani i domaći pritisak naterali režim na vanredne beogradske izbore.

Kada se vanredni izbori u Beogradu raspišu za drugi juni, a ne za dvadeset osmi april, treba se ložiti da smo za to zaslužni mi.
Kad se krene u bojkot, treba se ložiti kako je Vučić bio na kolenima, gde smo ga mi doveli, pa ćemo ga dotući tako što nećemo izaći na nove izbore, iako smo na prošlim zamalo pobediti.

Kad se izabere borba na junskim izborima, na kojima su uslovi gotovo podjednako katastrofalni kao i na decembarskim, treba se ložiti da je pobeda na njima moguća, jer nam je na prošlim zamalo izmakla.

Kad se zakažu izbori za drugi jun u svim opštinama, pod katastrofalnim uslovima, treba se ložiti da je pobeda makar negde moguća, pa stoga treba na njih svuda izaći.

Kada SNS predloži i izglasa Zakon o biračkom spisku, treba se ložiti da je to naša velika pobeda.

Kad ProGlas zaćuti, treba se ložiti da je to zato što su njegovi članovi više ljudi nego mi, pa stoga imaju pravo da nas ostave na cedilu, a ne zato što su se međusobno pokačili oko bojkota.

Kada se u poslednji minut predaju liste za beogradske opštine, treba se ložiti da je to samo taktika i da opozicija zna šta radi.

Kada opozicija u ponedeljak zbriše u Užice, treba se ložiti da to nije zato jer hoće da skrenu pažnju sa činjenice da im izborne komisije obaraju liste, već zato što hoće da gledaju deponiju kako gori.

Kada izborne komisije počnu da obaraju opozicione liste, treba se ložiti da je to zato što opozicija nije imala dovoljno overivača na raspolaganju.

Kada se ispostavi da su opozicione liste oborene jer su pojedini kandidati bili prijavljeni na svojim opštinama manje od godinu dana, treba se ložiti da će Zapad uticati na vlast da pokaže milost.

Kada se, zahvaljujući milosti režima, opoziciji ipak dopusti da ide na izbore, treba se ložiti da je pobeda makar negde moguća.
Istovremeno se treba ložiti kako je ovo odličan trenutak da se opozicija povuče iz izbornog procesa i prikloni bojkotu, jer zajedno smo jači.

Treba se, dakle, uvek ložiti.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari