Endrju Lojd Veberov „Fantom iz opere“ je proslavio svoj 25. rođendan specijalnim izvođenjem iz Rojal Albert hola u Londonu, dok je živi prenos bio obezbeđen za područja SAD (u 500 sala u 43 države), Kanade, Evrope, Japana i Australije.

 Snimak izvođenja ovog hit mjuzikla predviđen je u brojnim bioskopima širom sveta 5, 6. i 11. oktobra. Na ovom specijalnom izvođenju pojavilo se preko 200 izvođača „Fantoma iz opere“, od onih iz originalne postave, pa do sadašnjih. Predviđeno je da se u novembru pojavi DVD, CD i Blu-ray disk u Velikoj Britaniji sa snimkom ovog izvođenja, dok će Amerikanci na taj video zapis čekati do 2012. godine.

„Fantom iz opere“ je debitovao na londonskom Vest Endu 9. oktobra 1986. godine (u dvorani sa 1.200 mesta) uz Majkla Kroforda i Saru Brajtman u glavnim ulogama. U Teatru njegovog kraljevskog visočanstva i dalje igra, uz brojku od preko 10.000 izvođenja. Na Brodvej je došao 26. januara 1988. godine, gde je zabeležio preko 9.800 izvođenja. Takođe se izvodio širom sveta, pa ga je videlo preko 130 miliona ljudi u 27 zemalja, uz zaradu od 5,6 milijardi dolara – više od zarade „Avatara“, „Titanika“, „Ratova zvezda“ ili „Prohujalo sa vihorom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari