Jubilarni, deseti Šumadijski demo fest, biće održan 24. i 25. juna na Letnjoj sceni Studenstkog kulturnog centra Kragujevac. Obe večeri program počinje u 19 sati, a posle dela festivala na kome nastupaju neafirmisani bendovi u konkurenciji za nagradu, biće održani nastupi po tri afirmisane grupe.

Prvog dana nakon nastupa neafirmisanih bendova, od 21 sat sviraće Fitnes, Repetitor i Kanda, Kodža i Nebojša, dok će drugog dana u ovom delu programa nastupiti Zaa, Vrooom i Jarboli. Žiri će raditi u sastavu: Petar Janjatović, muzički novinar i rok-kritičar, Aleksandar Pavlić, urednik rubrike Scena veb magazina Popboks, Saša Furunović, član bendova Popečitelji i Fitnes i Ivana Maraš Jovanović, urednik muzičkog programa SKC Kragujevac.

Tradicionalni festival namenjen neafirmisanim bendovima Šumadijski demo fest prvi put je održan u julu mesecu 2002. godine. Festival je pokrenut sa ciljem da se mladi i neafirmisani bendovi međusobno povežu, da im se pruži podrška i omogući predstavljanje pred publikom i tako im se da šansa za afirmaciju. Do sada je, na prethodnih devet festivala nastupilo oko sto mladih muzičkih grupa. Ove godine prvonagrađeni bend imaće priliku da u profesionalnom studiju Digimedia snimi i producira svoj materijal, te ga kasnije izda pod etiketom SKC Kragujevac. Cena pojedinačne ulaznice u pretprodaji je 250 dinara. Komplet za obe večeri je 400 dinara, a pojedinačne ulaznice na dan festivala će koštati 300 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari