Tradicionalni godišnji koncert folklora SKC-a u kragujevačkom Teatru 1Foto: SKC

 

Tradicionalni, godišnji koncert folklora Studentskog kulturnog centra održaće se u nedelju, 7. aprila u 19 sati u Knjaževsko-srpskom teatru.

– Ovogodišnji rođendan ansambla predstavlja priliku da se proslavi gotovo pola veka predanog rada, ljubavi prema folklornom nasleđu i neprocenjivog doprinosa kulturnom identitetu našeg naroda. Sa svakim pokretom, sa svakim tonom, ansambl oživljava duh prošlosti, ali i otvara vrata budućnosti, inspirišući nove generacije da se pridruže u očuvanju ovog važnog dela naše kulture, podosećaju Kragujevčane organizatori iz SKC-a.

Stoga, oni pozivaju sve ljubitelje folklora i sve one koji cene lepotu tradicije da im se pridruže u ovoj svečanoj prilici, da zajedno proslave još jednu godinu predanosti, ljubavi i umetnosti, uz Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković” i njihove drage goste – AKUD Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković”.

Karte se mogu kupiti u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, svakog radnog dana od 9 do 20 sati, po ceni od 300 u pretprodaji i 500 dinara na dan koncerta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari