Folklor SKC-a Kragujevac i ove godine zatvara Kustendorf 1Foto: SKC KG

 

Kao i svake godine do sada, folklorni ansambl SKC-a Kragujevac sa ponosom će učestvovati na 17. po redu Kustendorfu, prestižnom međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu.

Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković” našeg SKC-a nastupiće na Mećavniku u subotu, 27. januara na zatvaranju festivala.

Ova manifestacija, osnovana 2008. godine od strane proslavljenog reditelja Emira Kusturice, već dugi niz godina okuplja vrhunske umetnike, filmske stvaraoce i kulturne entuzijaste iz celog sveta, a AFA Svetozar Marković će kao i prethodnih godina nastupiti završnog dana festivala 27. jauara u sklopu ceremonije dodele nagrada.

Tokom festivalskih dana Drvengrad postaje mesto susreta afirmisanih filmskih stvaralaca i mladih autora, novih nada filmske umetnosti, a koji dolaze sa svih strana sveta.

– Oni na festival donose svoja filmska ostvarenja, a on im zauzvrat pruža magični ambijent, jedinstvenu atmosferu i izvanredno gostoprimstvo. Tradicionalno, 16. put po redu deo ovog gostoprimstva biće i nastup ansambla SKC-a, koji publici i učesnicima festivala donosi autentičnost našeg tradicionalnog igračkog i pevačkog nasleđa, podsećaju, ne bez ponosa iz SKC-a Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari