Ustanova kulture Parobrod ugostiće večeras Patricka Kellehera i bendove Cold Dead Hands, School Tour i Catscars iz Dablina. Na taj način UK Parobrod će prvi put formirati inostranu nezavisnu scenu. Koncert u Parobrodu počinje u 20.30, a ulaz je slobodan. Ovaj događaj je deo Balkanske turneje Patricka Kellehera, koja je rezultat zajedničke produkcije Beograda, Zagreba i Sarajeva.


Patrick Kelleher, koji će nastupiti sa svojim bendom Cold Dead Hands, najuspešniji je mladi muzičar u Irskoj u protekle dve godine, član scene za kojeg se najviše veruje da će prvi postati internacionalno priznat i slavljen, a nova irska scena je zaista fascinantna. „You Look Cold“ je sasvim samoproduciran u Patrickovom domu, na albumu su korišćene 32 sprave za stvaranje zvukova (uključujući i jedna vrata), i mnogo je puta proglašen irskim albumom 2009. Multitalentovan, sa neverovatno širokom sferom uticaja i interesa, od synth popa, New Ordera, ambijentalne muzike, Ariela Pinka i discoa do Rorya Gallaghera i Eurovizije. Patrick se vraća ovog leta sa još boljim, drugim, albumom „Golden Syrup“ (Osaka, 2011), ima čitav bend iza sebe (Cold Dead Hands) i puno ga više zanima kako naterati ljude na ples uz njegov ghost disco. „Ljudi ne plešu dovoljno u ovom gradu. Verovatno se radi o stidljivosti koju i ja osećam ali plesanje pomaže. Što više plešeš bolje se osećaš što to radiš„, kaže Patrick Kelleher.

Catscars je izdala svoj debi album „Construction“ u februaru 2011. Započela je rad na svom solo projektu kasne 2009. i nastupala je u raznolikim prilikama i po festivalima. Mnogo puta je svirala na Irskom državnom radiju i televiziji. Ona je deo organizacije The Box Social, serije svirki koje su se dešavale kroz celu 2009. godinu sa ciljem promocije irske underground muzike i alternativnog i progresivnog prostora. Muzika benda School Tour je poput ronjenja, udarca, dronea. Mračna je i svetla, nekonvencionalna i lepa. Koriste oblike neuobičajenih instrumenta i električnih igračaka da komponuju pesme, praveći na stolu i bini jedan zabavni nered žica, pedala, tastera, dugmadi, prekidača, slajdera i drugihá sprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari