Definitivni pobednik ovogodišnje Pesme Evrovizije, ako bi se gledala popularnost na internetu i društvenim mrežama, pripada Leni iz Nemačke. Njeno ime se pojavljuje na preko milion mesta kada se pretražuje Gugl, a takođe ima i pola miliona fanova na Fejsbuku.

Ipak, to ne znači da će tako lako pobediti i ove godine. Kod kladioničara glavni favorit je Amari Vasili iz Francuske, ali je ovaj mladi tenor kompletan stranac na internetu i Fejsbuku. Neki sasvim obični ljudi imaju više prijatelja od njega. Na drugom mestu, iza Lene, su Blue iz Velike Britanije sa oko 200.000 stranica na Guglu i skoro pola miliona prijatelja na Fejsbuku. Džedvard blizanci iz Irske su bolji po pitanju Gugla (400.000 stranica), ali je njihova Fejsbuk baza prijatelja pet puta manja od Engleza (84.000) pa su zato treći. Četvrto i peto mesto dele Dino Merlin iz BiH i Jukšek Sadakat iz Turske, sa skoro istim rezultatom – oko 200.000 stranica na Guglu i isto toliko FB prijatelja. Međutim, videli smo da to nije pomoglo turskom predstavniku da se plasira u finale.

Malta: Nina je „sabieha barra, sabieha gewwa“

Komentari koji su se čuli, tokom prvog polufinala Pesme Evrovizije, od komentatorke sa Malte za njihovu nacionalnu mrežu PBS, ocenjeni su od dela štampe ove zemlje kao „navijački“. Tu se ističe da su „neprijatelji“ bili „demonizovani“, dok su „prijateljima“ dodavane najrazličitije vrline. Na taj način su gledaoci, ocenjuje se, usmeravani da glasaju „strateški“. Srpska predstavnica je bila u grupi „prijateljskih“ zemalja, pa je tako Nina dobila kompliment – „sabieha barra, sabieha gewwa“ (lepa i spolja i iznutra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari