Roling Stoun magazin je izabrao numeru „Like a Rolling Stone“, iz 1965. godine, kao najbolju pesmu Bob Dilana. Ovo je deo obeležavanja Bob Dilanovog 70. rođendana (24. maj) pošto je u najnovijem broju magazin objavio listing njegovih 70 najboljih pesama, a o redosledu su odlučivali, svojim glasovima, pisci, akademici i muzičari.

Na ovoj listi, posle „Like a Rolling Stone“ slede: „A Hard Rain’s A-Gonna Fall“, „Tangled Up in Blue“, „Just Like a Woman“ i „All Along the Watchtower“. No, to nije jedina lista. Postoji i lista „20 zapostavljenih klasika“ na kojoj su uglavnom numere iz Dilanovog perioda tokom 1980-ih godina, kada se okrenuo gospelu. Konačno, tu je i lista najboljih Dilan kavera, na kojoj je, očekivano, prvo mesto zauzela Džimi Hendriksova verzija numere „All Along the Watchtower“.

Nastup u Kini nije cenzurisan

Peking – U jednoj od retkih poruka svojim fanovima, legendarni Bob Dilan je odbacio nedavne tvrdnje da su mu pesme cenzurisali kineski državni autoriteti kada je prošlog meseca gostovao u Kini. Muzička legenda je nastupila u Pekingu i Šangaju 6. i 8. aprila, ali nije izvodio mnoge čuvene politički inspirisane pesme kao što je „Blowin’ in the Wind“, što je dovelo do spekulacija da je bio cenzurisan. Dilan je na svom sajtu priznao da su mu kineski zvaničnici zatražili spisak pesama koje planira da izvede na koncertima, te je poslao set liste od prethodna tri meseca, a na koncertu je izveo sve pesme koje je i nameravao. Takođe, Dilan je demantovao da su u publici većinom bili stranci, kao i da je ostalo praznih mesta. „Većina posetilaca su bili Kinezi. Od 13.000 mesta mi smo prodali 12.000 karata, a ostale ulaznice smo poklonili sirotištima“, napisao je Dilan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari