Los Anđeles

Citati po kojima se pamti Bukovski 10

Citati po kojima se pamti Bukovski

Američki pesnik, pripovedač i romanopisac Čarls Bukovski danas se smatra jednim od najuticajnijih pesnika bitničke generacije (engl. beat generation) a ostaće upamćen po svom eksplicitnom, nekad čak i vulgarnom književnom izrazu.

SAD: Vakcinisano devet majmuna protiv korona virusa 12

SAD: Vakcinisano devet majmuna protiv korona virusa

U zoološkom vrtu u San Diegu protiv korona virusa je vakcinisano devet majmuna – četiri orangutana i pet bonoba, čime su ušli u istoriju medicine kao prvi primati izvan ljudske populacije koji su primili eksperimentalnu vakcinu, saopštili su zvaničnici tog zoovrta, javlja Rojters.

U pripremi još jedan dokumentarac o slavnoj pevačici 13

U pripremi još jedan dokumentarac o slavnoj pevačici

Nakon što je dokumentarac „Framing Britney Spears“, koji je producirao Njujork tajms, postao najgledaniji film ove godine, i platforma Netfliks objavila je da priprema dokumentarni film o slavnoj pop zvezdi Britni Spirs.

"Hrabri izviđač" na ivici Prvog amandmana 14

„Hrabri izviđač“ na ivici Prvog amandmana

Lari Flint, kontroverzni izdavač pornografskog časopisa Hastler, kojeg je, kako se navodi, koristio za pomeranje granica slobode govora, umro je usled srčanih problema u 79. godini u Los Anđelesu, preneo je Vašington post pozivajući se na izjavu njegovog brata Džimija.

Ceremonija dodele Oskara uživo sa različitih lokacija 15

Ceremonija dodele Oskara uživo sa različitih lokacija

Ceremonija dodele Oskara, pomerena ove godine za 25. april zbog epidemije korona virusa koja je potresla celu filmsku industriju, biće emitovana uživo sa nekoliko lokacija, među kojima je Holivud, saopštila je američka Akademija filmskih umetnosti i nauka.

PrvaPoslednja