Los Anđeles

Požari u Kaliforniji, okolina LA kao ratna zona

U Kaliforniji trenutno gori 18 velikih požara, na severu u požaru Kar poginulo je najmanje osam osoba, izgorelo je više od 1.500 kuća, više desetina hiljada ljudi je evakuisano, požari su spalili stotine hektara u tri okruga severno od San Franciska, a stanovinici kažu da okolina Los Anđelesa izgleda kao ratna zona.

Operisan Metju Peri

Zvezda dugogodišnje popularne američke TV serije „Prijatelji“ Metju Peri hitno je operisan u utorak uveče zbog problema s probavnim traktom, piše TMZ.

Markl: Žalim što nisam prisustvovao venčanju

Tomas Markl (73), otac Megan Markl, rekao je da žali što nije prisustvovao kraljevskom venčanju svoje kćerke za princa Harija i što je postao „fusnota u jednom od najvećih trenutaka u istoriji“, piše Dejli mejl.

Umro glumac Vern Trojer

Američki glumac i komičar Vern Trojer , poznatiji kao Mini Mi u filmu „Ostin pauers“, umro je u 52. godini.

Poginula četiri marinca prilikom pada helikoptera

Prilikom pada američkog vojnog helikoptera nadaleko od grada Plaster Sitija, u Kaliforniji, poginula su sva četiri člana posade, saopštila je lokalna komanda mornarice, prenosi Los Anđeles Tajms.

Uspeh priče o crnom superheroju

Blokbaster „Crni panter“ za samo 26 dana prikazivanja zaradio je na blagajnama širom sveta više od milijardu dolara.

Šerbedžija: Laž i zloupotreba imena

Proslavljeni svetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je danas, kao običnu laž, medijske napise da se nudio „nekom mladom albanskom filmskom režiseru“ da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

Uhapšen kradljivac Oskara

Jedan muškarac uhapšen je u Los Anđelesu zbog sumnje da je ukrao Oskara glumici Frensis MekDormand posle 90. ceremonije uručenja nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Oskar: Najbolji film „Oblik vode“

Najbolji film ovogodišnje, 90 po redu, dodele Oskara je film meksičkog reditelja Giljerma del Toroa “Oblik vode” (The Shape of Water).

Ko ima najviše nominacija za Oskara?

Jubilarna 90. dodela nagrada Američke filmske akademije zakazana je za nedelju, 4. marta, a najviše – čak 13 nominacija ima ostvarenje „Oblik vode“ Giljerma del Tora.

Prva Poslednja