Beogradska grupa Ventolin završila je peto studijsko izdanje – album pod nazivom „Homebound“ objavila je izdavačka kuća Ammonite Records, a bend će ga koncertno promovisati sutrašnjom svirkom u klubu Blue Moon, Zmaj Jovina 4, od 22 sata. Ventolin će nastupiti u punom sastavu, a specijalni gost na beogradskom koncertu biće Ivana Smolović koja je otpevala niz pratećih vokala na novom albumu.

Tim povodom, razgovarali smo sa frontmenom benda Vladimirom Marinovićem.

– Šta nas očekuje, u muzičkom i tematskom smislu, na novom albumu Ventolina?

Većina pesama na albumu Homebound se vrti blizu magične granice od tri minuta. U okviru te, neki bi rekli pop forme, a uglavnom u klasičnoj rok postavi, međuigrom dve gitare i klavijatura na čvrstoj ritam sekciji pokušali smo da nađemo odgovarajuću atmosferu i muzičku podlogu. Mešavina „vintage“ filozofije i modernog pristupa rok aranžmanima i produkciji, uplivi bazičnih stilova od county-ja i bluesa preko funka i soula do psihodelije karakterišu ovu ploču. Prvih šest pesama na albumu prate jedna drugu u bržem tempu, dok poslednja trećina, kroz folk svedenost i psihodeličnu prostornost lagano dovode do kraja. Tematski slična sa pločom „Dreams and a wake“, ova ploča se od prethodnika razlikuje utoliko što je nadu i brigu uglavnom zamenilo prihvatanje stanja stvari koje slede. Kao kad se lagano penjete uz savamalsku kaldrmu potpuno svesni da ne stižete na poslednji noćni autobus. A para za taksi nema.

– Pesmu St. Valentine’s izbacili ste, zajedno sa spotom, kao najavu albuma. Da li su u planu još neki spotovi?

Radićemo bar još jedan spot, snimanje je planirano za maj mesec, da bi montaža bila lagano završena tokom leta, a spot se pojavio na jesen. U idealnom slučaju taj tempo se da ispoštovati, a nadam se da me realnost neće demantovati. Voleo bih da snimimo još jedan spot čija bi atmosfera bila malo pomerena od uobičajene i za koji su potrebne veće pripreme.

– Hoćete li nakon beogradske promocije predstaviti album i u nekim drugim gradovima?

Trudićemo se da sviramo što više. Neposredno nas očekuje promocija u Novom sadu, u klubu CK13, 23. aprila, zajedno sa sastavom Ika. Između beogradske i novosadske promocije udenuli smo i jednu manju uličnu svirku u Knez Mihailovoj ulici, povodom svetskog dana knjige, a u organizaciji Biblioteke Grada Beograda – 21. aprila u matine terminu malo iza podneva. Nakon bolnice CZ-a još jedno ne baš uobičajeno mesto za svirku. Nadam se da ćemo u maju pored rada na spotu ugovoriti i još neki koncert, a na leto neki od festivala.

Album „Homebound“ je objavljen u dva pakovanja – klasičnom jewel case i LP replika izdanju – kartonskom omotu koji podseća na izdanja duplih albuma na LP-ju, a osim toga, Ammonite records ima i prodaju preko interneta u flac/mp3 formatima.

Cena ulaznice za sutrašnji koncert je 400 dinara. Svaki posetilac će dobiti na poklon primerak albuma „Homebound“, a biće predstavljene i nove majice koje će moći da se kupe po promotivnim cenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari