Ustanova kulture gradske opštine Stari grad Parobrod nastavlja sa organizacijom serije besplatnih koncerata, u okviru koje će večeras svirati bend Multietnička atrakcija.

Nakon Multietničke atrakcije, 24. septembra nastupiće Stuttgart Online, a početkom oktobra MC Sajsi. Multietnička atrakcija muziku i zvuk, najprodorniju i najjasniju emociju, koristi kao alat za ostvarivanje i proizvodnju jasne slike filtriranog i proživljenog sveta. Sublimacijom savremenog društva u kome živi, ovaj bend svoj izraz neminovno naziva progresivnim rokenrolom. Pažljivo osmišljeni i unikatni nastupi sigurno su najveća atrakcija Atrakcije.

Debi album sastava Multietnička atrakcija objavljen je januara 2010. godine. Album je snimljen u junu i julu 2009. godine u studiju Digimedia u Beogradu. Producent izdanja je Boris Mladenović. Postprodukcija i mastering – studio Digimedia. Bend trenutno radi na materijalu za drugi studijski album i koncertima po regionu promoviše progresivni rokenrol. Multietnička atrakcija u obliku kakav je danas, svoje prve korake beleži juna 2008. godine. Prvom izdanju prethodilo je dosta nastupa, koncerata i rada na specifičnom izrazu. Prva i za sastav važna potvrda rada je nagrada veb-magazina Popboks za Najbolji novi bend 2008. godine, usled čega je i snimljen prvi album Multietničke atrakcije u produkciji studija Digimedia. Sastavu je značajan podstrek bilo osvojeno prvo mesto na 13. Art and Music festivalu u Puli. Multietnička atrakcija su Osman Ahmed (bubnjevi, vokal) i Demir Ahmetović (bas, prateći vokal).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari