Belgrade Beer Fest, najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi, počinje večeras u 18 sati na beogradskom Ušću nastupom benda Šinobusi. Velike količine raznih vrsta piva, besplatan ulaz i raznovrsni muzički program privlači brojne posetioce, tako da organizatori ove godine očekuju da će na Festival piva doći milion gostiju iz zemlje i inostranstva.


Već prve večeri festivala publiku očekuje nastup jednog od hedlajnera – Markija Ramona, bivšeg bubnjara legendarnog benda Ramons. Marki Ramon je sa svojim bendom Marky Ramones Blitzkrieg za poslednjih nekoliko godina nastupio već dva puta u Beogradu, kao i na Exit festivalu, tako da su njegovi brojni fanovi u Srbiji već upoznati sa set-listom karaketrističnom za njihove nastupe, koju uglavnom čine hitovi Ramonsa.

Prve večeri festivala, ljubiteljima piva pokloniće se i Riblja čorba, Negativ, Vasil Hadžimanov bend, Elvis Jr. Kurtović, Manga, kao i britanski di-džej Mark Najt. Moto ovogodišnjeg festivala je „Zabava za sve“ čime se, prema rečima organizatora, ističe da je Belgrade Beer Fest otvoren za sve posetioce, domaće i inostrane, odnosno njegova gostoprimljivost i širokogrudosti.

Za osam godina postojanja Festival je posetilo oko 4.000.000 ljudi koji su mogli da vide više od 400 besplatnih muzičkih nastupa, degustiraju preko 80 brendova piva i učestvuju u brojnim društvenim kampanjama.

Takođe, Festival je dobio mnogobrojna priznanja, među kojima i preporuka britanskog lista Indipendent, koji je Belgrade Beer Fest 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Belgrade Beer Fest se i ove godine održava uz podršku Skupštine grada Beograda, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije.

Peške ili autobusom na Beer Fest

Zbog prirode festivala organizatori pozivaju posetioce da dolaze autobusom ili peške, kako bi se osigurali i obezbedili svi posetioci. U festivalskoj zoni, osim ograničenog broja parking mesta za izvođače i VIP goste, neće biti dozvoljeno parking. Bulevar Nikole Tesle svake večeri tokom trajanja festivala biće zatvoren od 17 sati do jutra. Posetioci bi trebalo da znaju da će čitav festivalski prostor biti ograđen i da će se na ulazima nalaziti obezbeđenje kako ne bi dozvolili unošenje alkohola, narkotika i oružja. Osim toga, svi ulazi biće pod video-nadzorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari