U petak, 10. januara, u klubu Gan nastupiće rado viđeni performeri, Tom Vejts Tribute Band – Rain Dogs. Od 2003. godine bend svojim specifičnim nastupom puni beogradske klubove, a njihovi fanovi svedoci su da je svaki za sebe jedinstven muzički doživljaj.

Osnovu benda čine Nenad Vasić (vokal), Aleksandar Stanković (bas gitara/vokala), Nebojša Čavić (gitara/vokal), Branko Stanišić (klavir/klavijature), Igor Damnjanović (alt saksofon) i Aleksandar Vujošević (bubnjevi/perkusije) i Nikola Krstić (klavijature/harmonika/drombulje), koji će sve prisutne uvesti u autentičnu atmosferu njujorških klubova.

Dva su razloga zašto treba pogledati Rain Dogs. Prvi je taj što nam – kako idu godine – postaje bolno jasno da Toma Vejtsa u Srbiji najverovatnije nećemo gledati. A ako ga i budemo gledali, gledaćemo ga kao što smo videli Boba Dilana ili Leonarda Koena – u nekoj areni, sa nekoliko desetina metara razdaljine. Rain Dogs možete pogledati u Srbiji i to u opuštenoj klupskoj atmosferi. Drugi razlog je još bitniji. Naime, Rain Dogs su jedna veoma posebna vrsta tribute benda. Oni zaista donose jedan novi kvalitet ovom konceptu rokerske svirke. Na primer, pevač Nenad Vasić je Vejtsove slika i prilika, ima pojavu, oblači se slično, nosi šešir… A tek glaščinu što ima! Zažmuriš i kao da slušaš samog Vejtsa. Kao da je on tu, pored tebe. Takođe, na bini Vasić pije (zapravo „betonira“ rakiju i pivo) i puši jednu za drugom, baš kao Vejts sedamdesetih, ali nasuprot svemu tome, on bez trunke umora ili nepreciznosti odradi skoro trosatni nastup. Basista Aleksandar Stanković je takođe impozantna i veoma energična pojava na bini, svira i bas gitaru i električni kontrabas. Dušu muzici ove grupe daje i Branko Stanišić, koji svira klavijature i harmoniku i koji kada uzme harmoniku u ruke na momente izgleda kao Vejts na omotu ploče Franks Wild Years. Gitarista Nebojša Čavić je takođe imao veoma tešku ulogu – da uđe u duh i stil Vejtsovog gitariste Marka Ribota, ali se ipak sasvim lepo snašao. Ulaz na koncert je 300 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari