Šerilin Sarkisijan, poznatija kao Šer, postala je prošle nedelje prvi izvođač čije su pesme u svakoj od poslednjih šest decenija dospele na prvo mesto neke od Bilbordovih lista. Numera „You Haven’t Seen The Last Of Me“, sa albuma „Burlesque“ koji je napisala zajedno sa Kristinom Agilerom za potrebe istoimenog filma, trenutno je prva na dens-listi kultnog američkog magazina.


Muzičko putovanje po vrhu Bilbord lista Šer je započela u avgustu davne 1965, singlom „I Got You Babe“, koji je otpevala sa tadašnjim momkom, a kasnije mužem Bono Sonijem. Zanimljivo je da sama Šer ne smatra da joj je talenat i rad omogućio muzičku dugovečnost, već da je to zasluga harizme, ponašanja na sceni i mnogobrojnih operacija u oblasti estetske hirurgije koje su joj omogućile da zadnje dve decenije uspešno skriva godine. „Ostariti je isto što i umreti kada je šoubiznis u pitanju. Starost je u mom poslu luksuz koji sebi mogu da priušte samo oni koji ne žele više da se bave muzikom ili filmom. Moje pesme i moje uloge ne bi ništa vredele da kao ličnost nisam umela to i estetski da izvedem“, izjavila je Šer još pre više od dve decenije u emisiji Opre Vinfri. Možda je to i jedan od glavnih razloga zbog kojeg se u više navrata opredeljivala da se podvrgne zahvatu takozvanog podvezivanja želuca, koji se inače primenjuje samo kod ekstremno gojaznih osoba. Zbog želje za ekstremno mršavim izgledom nekoliko puta je i klinički lečena od anoreksije, bolesti teškog gubitka apetita. Pored izgleda o kome vodi računa do ekstremnih granica, Šer se i u svim drugim sferama ponaša kao znatno mlađa osoba. Tako je prethodnih dana u američku štampu dospela svađa koju je preko društvene mreže Tviter započela sa pojedinim članovima Američke akademije pošto je nezadovoljna što film „Burleska“, za koji je pisala muziku, nije ušao u uži krug nominacija za Oskara. Posle razvoda sa Bono Sonijem javnost je redovno obaveštavala o detaljima svojih veza sa Vorenom Bitijem, Gregom Almanom (bila i u braku sa njim), Tom Kruzom, Val Kilmerom, Ričijem Samborom. Samo prošle godine najpre je bila u vezi sa biciklistom Timom Medvecom, a potom i sa čuvenim piscem komedija, Ronom Cimermanom, koga je upoznala preko Fejsbuka, a sa kojim je takođe već raskinula.

Gremi, Zlatni globus, Oskar, samo su neke od prestižnih nagrada koje je Šer osvajala tokom muzičke i glumačke karijere. Mediji su joj još sedamdesetih godina nazvali „Boginjom pop muzike“, a već tri decenije zbog aktivnog učešća u organizacijama za prava LGBT populacije ima i status „Gej ikone“. Ako uopšte postoji nedoumica da li je zbog pesama, uloga, izgleda ili kombinacije sva tri faktora uspela da opstane na vrhu šest decenije, dileme u jednom ipak nema – Šer je uspela da pobedi vreme i da svoj rad smesti na pijedestal večnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari