EvrovizijaEvrovizija, foto: ATAImages

Evrovizija će se ove godine održati u Malmeu u Švedskoj. Polufinalne večeri, na kojima će se predstaviti ukupno 37 zemalja, zakazane su za 7. i 9. maj, dok ćemo finale gledati 11. maja.

Evrovizija je za nekoliko dana, a takmičare se već uveliko pripremaju za nastupe.

Kao i uvek, direktno u finale plasiraće se Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i domaćin, što je ove godine Švedska.

Evrovizija, polufinala

Preostale zemlje nastupiće najpre u dve polufinalne večeri, a Srbija će nastupiti u prvoj polovini prvog polufinala 7. maja. Osim Srbije, te večeri će svoje pesme predstaviti još 14 predstavnika, i to iz Ukrajine, Poljske, Litvanija, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda.
Prvo polufinale otvoriće predstavnica Kipra, a poslednja će nastupiti predstavnica Luksemburga, zemlje koja se vratila na takmičenje posle 31 godine.

U drugom polufinalu 9. maja takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije
Prva u drugom polufinalu nastupiće predstavnica Malte, a zatvoriće ga Holandija.
Organizatori su ove godine uveli brojne promene, pa će u polufinalima uživo nastupiti direktni finalisti, odnosno predstavnici Velike Britanije, Italije, Nemačke, Francuske, Španije i ovogodišnjeg domaćina Švedske.
Finalisti će svoje pesme izvesti tokom polufinalnih večeri i to tokom takmičarskog dela programa, a ne u revijalnom delu.
Izbor za najbolju pesmu Evrope održava se u Malmeu od 7. do 11. maja, a voditeljke 68. izdanja „Pesme Evrovizije“ biće holivudska i švedska glumica Malin Okerman i Petra Mede, švedska glumica i komičarka koja je već dva puta vodila najveće evropsko muzičko takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari