Pevač grupe Suede Bret Anderson potvrdio je da će bend tokom ove godine snimiti novi album, što će biti prvi nakon „A New Morning“ iz 2002. Anderson će se vratiti studijskom radu sa čuvenim brit pop bendom čim završi sa obavezama oko promocije svog solo-albuma „Black Rainbows“, koji će biti objavljen 26. septembra. Iako su Suede ranije, nakon što su se ponovo okupili prošle godine, pominjali da neće ulaziti u studio, sada je izvesno da će snimiti novi album i da će nastaviti da sviraju zajedno sve dok, kako su sami rekli, „budu zainteresovani za to“.


„Mislim da je veoma bitno da muzičara interesuje to što radi, jer jednom se dođe do takve faze u karijeri kada je najvažnije raditi stvari koje donose uzbuđenje – a pravljenje nove poče sa Suede će biti uzbudljivo, kao i snimanje još jednog solo albuma nakon toga. Neophodno je da vam nešto stalno drži pažnju, a možda najvažnija lekcija koju sam naučio tokom rada sa Suede je ta da nikada ne smem da se zaglavim u rutini. To nam se dogodilo 2003. godine, kada smo se razišli, i ne želim da se ikada više ponovi“, kaže Bret Anderson.

Svoj solo album Anderson je opisao strastven, bučan i dinamičan, sa električnim gitarama, basom, bubnjevima i vokalima, bez stringova i flauta. Njegov poslednji solo album „Slow Attack“ objavljen je 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari