Lejdi Gaga najavila je da će novitet „Born this Way“ naslednik albuma „The Fame Monster“, inače najprodavanijeg izdanja protekle godine, izaći 23. maja, a da će prvi singl biti objavljen 13. februara, na dan dodele Gremi nagrada za koje je Gaga nominovana u čak šest kategorija. Pretpostavlja se da će pevačica upravo te večeri predstaviti prvi singl uživo, jer malo ko veruje da je baš slučajno izabrala baš taj datum.


Zvaničnih potvrda o takvom njenom nastupu zasad nema, ali očekivanja su dodatno „podgrejana“ porukom Lorien Gibson, Gagine koreografkinje, koja je na Tviteru napisala: „Imala sam izuzetan sastanak u vezi sa nastupom na Gremiju. Sprema se…“ Kada je neko od fanova uzvratio sa pitanjem da li to znači da Gaga definitivno nastupa, odgovor je bio kratak i jasan: „Da.“

Lejdi Gaga je i prošle godine uživo nastupala na dodelama Gremi nagrada kada je izvela duet sa Eltonom Džonom i tada su joj pripala dva priznanja – za najbolju dens numeru i dens album godine. Zvezda večeri bila je Bijonse koja je kući odnela rekordnih šest Gremija, dakle upravo onoliko u koliko je kategorija sada Gaga nominovana.

Kako prenosi magazin Bilbord, i drugo „veliko nagađanje“ u vezi s nastupom na ovogodišnjim Gremi dodelama blizu je svog razrešenja, ali sa drugačijim ishodom. Predstavnici za štampu Britni Spirs su za US Magazine izjavili da nastup ove pevačice „nije potvrđen“. Sa druge strane, potvrđeni su nastupi Eminema, Keti Peri i grupe Arcade fire, koju ćemo imati priliku da čujemo i vidimo na ovogodišnjem festivalu Egzit.

Na svečanoj ceremoniji u Los Anđelesu biće objavljena imena pobednika u čak 109 kategorija. Eminem prednjači sa 10 nominacija, za njim sledi RnB zvezda u usponu Bruno Mars sa sedam. Reper Džej Zi sakupio je isto koliko i Lejdi Gaga, proslavljeni gitarista Džef Bek pet, dok su Keti Peri i Rijana dobile po četiri nominacije. Svetska tinejdžerska senzacija Džastin Biber sa mladom džez pevačicom Esperansom Spalding nadmetaće se u kategoriji debitant godine. Žanr koji je primetno zapostavljen ove godine na najprestižnijoj nagradi koja se dodeljuje u svetu muzike jeste rok, pa tako rok muzičari i njihove kompozicije nemaju ni jednu nominaciju u glavnim kategorijama. Međutim, kategoriji za rok album godine opstaje, a u njoj će se nadmetati Džef Bek, Perl Jam, Muse, Nil Jang i bend Tom Peti and The Heartbreakers.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari