Somborac: Vukosavljević hajkom hoće novi mandat

Sagovornici Danasa povodom saopštenja Ministarstva kulture i informisanja da strip izložba u Staroj kapetaniji u Zemunu "sa onako užasavajućim radovima" nije smela da bude otvorena

Ostavite komentar


  1. Romčević je izuzetan intelektualac i osoba. Za tog Vukosavljevića ne bismo ni čuli da nije počeo da nas zatrpava pismima nepristojne sadržine. Radikalska škola uvreda!

    1. Pitanje je šta je menadžment stare kapetanije hteo sa tom izložbom. Ta galerija nije bas idealno mesto za skandalozne umetničke performanse. Ali svakako da su momci sa suzavcima potpuno pogrešno odreagovali. Bolje da se umetničkom kritikom bave stručnjaci koji su za to školovani.

      1. Tek posle kesiceve emisije imam neku predstavu o čemu se radi. Malo je uf, ali rad mi ne deluje kao da podržava takvu vrstu ponasanja, nego nasuprot. Treba objasniti tim huliganima ironiju, sarkazam, hiperbolu itd.
        Gospodin Romčević je legenda, i treba mnogo više da bude zastupljen u medijima nego pevaljke i tzv rijaliti programi.

      2. Ono što je urađeno je najbolji vid umetničke kritike. Kakva umetnost takva i kritika.

  2. Hajkom ili bez nje Vukosavljevic po svojim sposobnostima vise zasluzuje radno mesto u nekoj seoskoj zadruzi nego u Ministarstvu kulture.

  3. A što ne bi opet bio ministar, da ništa ne radi i juri seoske udavače. To mu je bila jedina zanimacija.

    1. Steta da niko ne spomonje biografije ovog i ostalih ministara, to je tek za strip.

  4. Vukosavljević je prečicom i došao do ministarskog mesta. Ako ostane, kultura če nestati sa ovih prostora, zameniće je šund.

  5. Dezorijentisani Vukosavljević devastirao je i ono malo ugleda koje je do sada uživalo Ministarstvo za kulturu. Zaposleni je trebalo da se distanciraju od njegovih suludih prepiski.

  6. Ex mnistar je gradio karijeru na verbalnom patrioitzmu. A u stvari je trgovao u kulturi i kulturom. Otmao od naroda, davao odnarođenoj SPC, Rusima, Kinezima. Trudio se da bude nevidljiv i lovio u mutnom. Sad se pokazala njegova prava priroda. Agresivna i primitivna.

  7. Nikako da se pomiri s tim da je bivši. Iz razloga što mu je ta fotelja sve u životu. Na svim planovima je propao. Otuda tolika ozlojeđenost i mržnja.

  8. Vukosavljević je čovek kafane a ne kulture. A ministarstvo mu je drugo mesto za traćenje vremena.

  9. Kao i svaki narcis, ex ministar ne trpi kritiku, nego samo laskanje i divljenje. A sveti se onima koji mu se zamere. I često, s tim u vezi, zloupotrebljava položaj.

  10. Mora da popljuje i ušlihta se za novo radno mesto. Poltronisanje mu je u opisu posla.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.