Startovao "online" pozorišni život od Vranja do Sombora 1Paviljon br 6/ Pozorište Vranje Foto: Youtube

Spontano i bez ikakvog dogovora, nekoliko pozorišnih kuća u Srbiji i regionu, odlučilo da tokom vanrednog stanja publici ponudi snimke svojih predstava, putem YouTube kanala, želeći da ne uskrati mogućnost uživanja ljubitzeljima pozorišta i na ovaj način.

Među prvim su u ovoj akciji su u članovi vranjskog pozorišta „Bora Stanković“.

– Naš „online repertoar“ predstavljaće snimke pozorišnih predstava koje ćemo objaviti na našem  YouTube kanalu (https://youtube.com/channel/UCPi4rdgrVKhTFOwwKAKmhBA) u terminima u kojima se inače igraju predstave na našoj sceni u normalnim okolnostima. To su utorak i petak od 20 sati velika scena i nedelja u podne predstave za decu – kaže umetnički rukovodila Pozorišta „Bora Stanković“ Bojan Jovanović. 

U utorak je emitovana predstava, Paviljon br. 6 (A. P. Čehov, dramatizacija i režija Nebojša Dugalić), dok će u petak, 20. marta na online repertoaru biti predstava Ženski razgovori (D. Radović, režija N. Dugalić). 

– U toku je sastavljanje repertoara za naredne dane. Na njemu će se naći uglavnom predstave iz arhive, koje se više ne izvode, ali i predstave koje su još uvek na repertoaru, što je i slučaj sa Ženskim razgovorima. Sve predstave će nakon „premijernog“ emitovanja ostati dostupne gledaocima na našem YouTube kanalu – navodi Jovanović za naš list. 

On podseća da su slične projekte pokrenuli, ili će ovih dana to uraditi i Narodno pozorište Beograd, Atelje 212, Narodno Pozorište Sombor, Pozorište mladih Novi Sad, Pozorište Pinokio,Pozorište lutaka Niš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari