U pomoć stiže "Klub prijatelja" 1Foto: M. Pudar

Veliki je broj aktivnosti i programa Kulturnog centra Zrenjanina koji su prepoznatljivi i potrebni u osnaživanju zrenjaninske kulturne scene, među njima najprepoznatljiviji su Festival stripa „Stripolis“ i odličan tribinski program.

Ipak, nedostatak sredstava i ovu ustanovu kulture usmerio je na traženje partnera. To je bio razlog da se, na inicijativu donatora kompanije PerSu, osnuje „Klub prijatelja“.

– Mi smo jedna od retkih ustanova koja radi skoro 365 dana u godini. Zato se zahvaljujem radnicima ove ustanove na požrtvovanju i profesionalizmu, publici i svim našim saradnicima kao i kompanijama i društveno odgovornim ljudima koji pomažu, objašnjava Goran Marinković, direktor KC Zrenjanin. Kulturni centar je protekle godine organizovao i realizovao preko 400 različitih programa i imao preko 120.000 posetilaca.

– Očekujemo da se u narednom periodu i drugi finansijeri uključe i počnu sa ulaganjem u jednu od najznačajnijih ustanova kulture u Zrenjaninu, navodi direktor Marinković. Uz pomoć donatora obnovljen je galerijski prostor u Kulturnom centru, a dalje bi sa ulaganjima trebalo nastaviti. Zdanje arhitekte Svetozara Ličine podignuto je je još 1978. godine i tada se zvalo Dom mladosti.

Praznični koncerti

Zrenjaninska filharmonija održaće 11. januara novogodišnji koncert u Kristalnoj dvorani u 20 časova, a ulaz je besplatan. Uz Zrenjaninsku filharmoniju, kojom će dirigovati Aleksandar Kojić, nastupiće i Mešoviti hor Pevačkog društva „Rafailo Banatski“, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“. Specijalni gost koncerta je Marko Louis. Kako je najavljeno iz Gradske uprave, na Trgu slobode u Zrenjaninu na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru, u ponedeljak, 13. januara, nastupiće Sanja Ilić i Balkanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari